Išmokykime vaiką įveikti sunkumus

Auklėjimas, vaikai

Klausimas: Kaip dirbant su vaikais patikrinti, ar pasirinktas metodas teisingas?
Atsakymas: Visų pirma reikia stebėti, ar vaikų grupė visas būsenas išgyvena drauge.
Jeigu per ją pereina bendros bangos, neaplenkiančios nė vieno vaiko klasėje, tai reikia vaikams leisti kažkaip išsikrauti, pasportuoti. Kitaip sakant, reikia padėti jiems lengviau išgyventi sunkias būsenas.
Tačiau, žinoma, kiekvienoje pakopoje neišvengiamas egoizmo šuolis ir nesupratimas, o po to išsiaiškinimas ir didesnio nei anksčiau supratimo įgijimas. Ir reikia vaikus išmokyti, kaip įveikti jausmų ir proto neaiškumo būsenas.
Nėra tokių būsenų, kad tiek žmogui, tiek vaikui, – jis irgi žmogus (siela nesensta) – nebūtų paliktas „virvės galas“, kurį sugriebus būtų galima išsikapanoti iš bet kurios painiavos, nuopuolio, bejėgiškumo, miglos.
Greta tariamai „objektyvių“ blogos savijautos „priežasčių“ visada turime galimybę pakilti iš šios būsenos. Ir reikia išmokyti vaikus šios technikos – taip suteikiame jiems instrumentus, padedančius išsilaikyti gyvenime.

Iš 2010 m. spalio 4 d. pamokos pagal straipsnį „Meilė Kūrėjui ir kūriniams“

Daugiau šia tema skaitykite:

Mokyti remiantis tiesa

Leiskite vaikams rinktis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>