Ką daryti, kad išgirstume?

Dvasinis darbas, Laidavimas

Klausimas: Pasakyta: „Padarysime ir išgirsime“. Ką reikia atlikti?
Atsakymas: Stengtis kartu susivienyti, rūpintis visais, nes visi rūpinasi manimi.
Netgi egoistiškai, kiek įmanoma, būti tarpusavyje susijusiems vieniems su kitu. Tai turi būti būtina sąlyga: „Ar jūs pasirengę padaryti tai, ką galite?“.
Mes nežinome, ką sugebame, tačiau pasistengsime, pabandysime padaryti. Juk iš mūsų nereikalauja nieko, kas pranoksta mūsų galimybes.
Tačiau šis „padarysime“, kurio iš mūsų reikalauja, – iš tikrųjų rimtas ir sunkus reikalas, kurį tik ir galime atlikti. Nors mes nesugebame beveik nieko. Tačiau šių pastangų pakanka, kad imtume žadinti Šviesą savo atžvilgiu. Ši Šviesa paslėpta sistemoje mūsų viduje.
Jeigu veržiamės šios sistemos link it maži vaikai, kurie stengiasi tapti dideli, – to pakanka, kad sužadintume jėgą, esančią sistemos viduje, jėgą, vadinamą „Šviesa“. Ir tada ji veikia mus ir priartina prie ištaisytos sistemos būsenos.
Tai itin paprasta vystymosi forma, egzistuojanti ir mūsų pasaulyje, – visur. Jeigu žmogus kažko siekia, jis savyje sužadina būseną, kurios link veržiasi. Ji veikia jį, priartina jį prie savęs – ir jis staiga tampa protingesnis, daugiau supranta ir jaučia.
Pasakyta: „Nėra protingesnio už patyrusį“ – žmogus įgyja išmintį per patirtį. Tačiau kuo ypatinga patirtis? Žmogus stengėsi atlikti: „Padarysime!“ – lygiai kaip vaikas, pagal tą pačią gamtos vystymosi metodiką.

Ištrauka iš 2010 m. spalio 11 d. pamokos pagal straipsnį „Meilė Kūrėjui ir kūriniams“

Daugiau šia tema skaitykite:

Panorėkite – ir išgirsite!

Padarysime ir išgirsime

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>