Kas paskutinis eilėje svogūnų lupti?

Grupė, Kongresai, įvykiai

Klausimas: Ką daryti, jeigu Kongrese per pamoką aš turiu budėti? Visi sėdi ir Jūsų klauso, o aš lauke tikrinu leidimus. Net jeigu su ausinėmis klausausi transliacijos, tai jau ne tai…
Atsakymas: Būtent tai ir yra tavo „uždarbis“. Juk tu aptarnauji kitus: organizuoji ir aprūpini viskuo, ką jie „gaudo“ pamokoje. Kitais žodžiais tariant, jie prisipildo tau tarpininkaujant.

Klausimas: Bet kaip gi taip, juk manęs nepasiekia jokie jų įspūdžiai?
Atsakymas: Atvirkščiai, visus aukštesnius įspūdžius jie gauna per tave. Tu tarytum gauni visų jų atlyginimus. Ar tai blogai?

Klausimas: O jeigu aš esu sargyboje ir tai man teikia malonumą, nes padedu platinti kabalos mokslą? Ar galima tuo tenkintis?
Atsakymas: Gauk tai, kas tau priklauso. Iš viso – mažiau teorinių svarstymų. Veiksmas yra veiksmas.

Klausimas: Tarkime, aš atvykau į Kongresą ir nenoriu dirbti virtuvėje, o man patikėjo nulupti svogūnus – apie šimtą kilogramų, darbo pusei dienos. Tai darau be jokio noro, man nemalonu, mane pykina, aš keikiu draugus, keikiu visą šitą Kongresą ir kiekvieną sekundę noriu pabėgti…
Atsakymas: Tik pažiūrėk, kokį didelį darbą tu darai. Kokios mintys apie grupės bei tikslo svarbą prabėga tavo galvoje kiekvieną sekundę, lupant šiuos svogūnus, kiek daug tau reikia apsvarstyti, norint išbūti šias valandas virtuvėje!
Tu apmąstysi tiek daug dalykų, atskleisi savo požiūrį į draugus bei Kūrėją, kovosi su savimi, kamuosies ir galiausiai pamatysi, kad paprasčiausiai tau nėra kitos vietos. Kur gi dar visa tai išsiaiškinsi?
Tokiose situacijose analizė labai tiksli. Kai tik pradedi kokį nors darbą – nuo paties maloniausio iki nemaloniausio – iš karto užgriūna mintys ir abejonės. Tai nuostabi galimybė.
Jeigu visi galėtų dirbti virtuvėje ir kartu klausyti pamokos, tai aš sėdėčiau savo kambaryje ir transliuočiau per radiją, be telekameros. Netgi jei virtuvėje nė vienas nereikalingas – nesvarbu, kad tik būtų kliūčių, kurias galėtume įveikti. Tai pačios geriausios sąlygos vystytis!

Iš 2010 m. rugsėjo 15 d. pamokos pagal straipsnį iš knygos „Šamati“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>