Kaip iš tikrųjų išsižadėti egoizmo?

Dvasinis darbas, Grupė

Klausimas: Ką reiškia „anuliuoti save prieš grupę”? Juk savęs atsižadėjimas – tai egoizmo panaikinimas?
Atsakymas: Savęs išsižadėjimas – tai ne egoizmo panaikinimas. Aš „anuliuoju save” prieš viršininką, kuris man nurodinėja, prieš policiją ir net prieš savo vaikus, jeigu jie kažko reikalauja – anuliuoju savo norą pailsėti ir pildau jų norą.
Iš tikro nieko nepanaikinu, paprasčiausiai „bėgdamas nuo vilko užšoku ant meškos“, ir remdamasis sveiku egoizmu suteikiu pirmenybę kuriam nors vienam. Tai visiškai ne laisvas pasirinkimas.
Jeigu suprantu, kad man verta anuliuoti save prieš grupę, nes būdamas joje pasieksiu daugiau, tai reiškia, kad kalbame ne apie savęs išsižadėjimą, o apie tikslų egoistinį išskaičiavimą.
Iš tikrųjų savęs atsižadu tada, kai žinau, jog nejaučiu tam nė menkiausio egoistinio poreikio.
Visiškai patikrinęs save, nerandu čia jokios naudos, ir vis tiek pakylu virš savo proto ir jausmų.
Prie to prieiname palaipsniui.
O visa kita vyksta „žinant“: aš renkuosi grupę, nes joje man geriau negu už jos ribų. Daugelis žmonių lanko įvairius klubus pagal pomėgius, nes verta. Religija taip pat grindžiama naudingumu.
Tačiau kabala remiasi priešingais egoizmui principais. Čia mes renkamės ne tai, kas naudingiau mums.
Ir nors iš pradžių tarsi linkstame prie mažesnio blogio ir net prie gėrio, nusakomo kaip amžinybė ir tobulumas, tačiau kelyje mūsų laukia pakilimas virš egoizmo. Tada žmogus turi išsižadėti savęs ir įsijungti į grupės norą.
Lyg karių būrys pasiaukodami vykdome bendrą užduotį tam, kad ką nors pasiektume.
Iš pradžių veikiame tik egoistiškai, tačiau laikui bėgant žmogus suvokia, kad turi išsižadėti savęs, nes bendra jėga, bendra vienybė svarbesnė už bet kokia asmeninę sėkmę.

Iš 2010 m. spalio 25 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Padarysime ir išgirsime

Kūrimo kryptimi

Geras likimas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>