Viskas priklauso nuo žmogaus noro

Dvasinis darbas, Kongresai, įvykiai

Klausimas: Ar šis kongresas taps mūsų išėjimu iš egoistinio Egipto?
Atsakymas: Turime būti tikri, kad taip ir bus! Be abejonių! Susirenkame į kongresą, susijungiame, visi jaučiame, kaip tai svarbu, nežiūrint to, jog mūsų lyg ir netraukia davimas draugui ar Kūrėjui.
Išėjimo sąlyga – maitintis „maca” (kukli, nerauginta duona) esant būtent turtingame, sėkmingame, sočiame, visko pertekusiame Egipte.
Tremtis prasideda tada, kai tu ją pajunti. O grįžimas iš tremties – tai ne gyvenamos vietos pakeitimas, o tame pačiame, ankstesniame tavo Egipte  Kūrėjo atvėrimas, davimo savybės atskleidimas… tavyje. Ši savybė ima tau šviesti.
Todėl dabar prieš išlaisvinant turime pajausti, kaip mums trūksta dvasinės laisvės! Tada atskleisime Kūrėją ir Aukštesnįjį pasaulį – davimo savybę mūsų noruose.
Viskas vyksta ne persikeliant iš vienos vietos į kitą, o to paties vienintelio noro viduje. Ta pati Erec Gošen, buvusi pati sėkmingiausia Egipto sritis, virsta mums Sinajaus dykuma.
Dvasiniame pasaulyje nėra vietos – viskas vyksta noro viduje, kuris patiria šias būsenas: Erec Knaan, nusileidimas į Egiptą, gerasis ir blogasis Egiptas – septyni gėrovės metai ir septyni bado metai, pabėgimas iš Egipto į Sinajaus dykumą,o per ją į pažadėtąją žemę – visa tai vyksta vienoje vietoje – nore, tačiau priklausomai nuo mūsų pojūčių jame.
O kai per „40 metų” tame nore pasiekiame Binos pakopą, tada dykumos viduje atveriame Izraelio žemę („tekančią pienu ir medumi”) ir galutinai ištaisytą būseną – viskas vienoje vietoje, kuri vadinama Begalybės pasaulio Malchut centriniu tašku. Keičiasi tik mūsų požiūris į norą ir jo vertinimas.
Kiek panorėsime įjungti į Malchut devynių pirmųjų sfirų savybes – pagal tai ji gauna įvairiausias savybes: nuo blogiausių iki pačių geriausių. Viskas priklauso tik nuo Malchut, mūsų noro perimti aukštesniosios pakopos savybes ir tapti tokiu kaip Jis. Viskas vyksta tik žmogaus noro viduje.

Iš 2010 m. spalio 31 d. pamokos, pagal Baal Sulamo straipsnį „Apie Jehudą“

Daugiau šia tema skaitykite:

Tikrasis Pragaras ir Rojus

Išeiti iš tremties

Ar esi pasirengęs pabėgimui?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>