Apie bausmę

Dvasinis darbas, Grupė, Laidavimas

Klausimas: Kas yra bausmė? Šio pasaulio kančios, nenoras susijungti ar tiesiog nemalonus jausmas?
Atsakymas: Tai visada priklauso nuo žmogaus. Reikia suprasti, kad keturi lygmenys – negyvasis, augalinis, gyvūninis ir žmogiškasis egzistuoja dėl besiliejančios į norą Šviesos.
Ir iš šių keturių noro rūšių tik žmogiškasis geba tikslingai reaguoti į Šviesą.
Augant norui, kli ima suvokti, kaip jis skiriasi nuo Šviesos. Visuose savo lygmenyse gamta kenčia, nes trūksta susiliejimo ir gebėjimo jį pasiekti.
O žmogus, žinoma, kenčia labiausiai. Visų pirma, jo noras didesnis ir imlesnis. O antra, siūlo galas jo rankose: jis gali siekti susiliejimo ir paskui save tempti kitus lygmenis.
Žmogiškojo lygmens pakopoje patiriamos kančios palaipsniui mus priverčia rinktis. Ir štai, kai žmogus jau beveik supranta, kad problemos kyla dėl jo neveiklumo, tada galima kalbėti apie atlygį ir bausmę.
Viskas, kas buvo anksčiau neturi su tuo jokio ryšio – juk atlygio ir bausmės tikrosios kategorijos visada siejasi su tikslu – išsitaisymu.
Žmogus pradeda suprasti, kad pasaulyje veikia Aukščiausiasis valdymas, kuris pasitelkia atlygį ir bausmę, idant skatintų žmogų siekti tikslo ir mokytų, kas pozityvu, o kas negatyvu – kaip kad tėvai mūsų pasaulyje moko savo vaikus.
Tada viskas, kas vyksta, žiūrint mano akimis tampa tikslinga. Bausmė kaip ir atlygis, iš tikrųjų, yra ištaisymas ir nuo manęs priklauso, kaip jį vertinsiu.
Vis dėlto teisingai jį vertinsiu tik grupėje – ten, kur turi realizuotis Aukščiausiasis valdymas.
Atlygis ir bausmė nepertraukiamai susiję su mano dalyvavimu grupėje, su tarpusavio laidavimu. Juos atskleidžiu kaip galėdamas aiškiau ir mano požiūris į juos yra vienodas: abu man reikalingi, kad kartkartėmis koreguočiau kursą ir judėčiau į priekį, abu iš esmės yra atlygis.
Galiausiai pastebime paprastą dalyką: bausmių nėra ir kiekviena būsena duodama, kad maksimaliai ją išnaudojęs suartėčiau su Šviesa.

Iš 2010 m. spalio 21 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Dvigubas prasižengimas

Veiksmas ir ketinimas

Kam save bausti

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>