Laisvas davimo veiksmas

Dvasinis darbas, Valios laisvė

Klausimas: Kaip atpažinti, kad esi pasirinkimo taške?
Atsakymas: Jei aiškiai matai, kas geriau – tai ne pasirinkimas, o žinojimas. Jei nesupranti, kas geriau – tai taip pat ne pasirinkimas, tai – nežinojimas. Pasirinkimas įmanomas tada, kai prieš tave dvi vienodos dedamosios, tačiau vienai iš jų teikiant pirmenybę, neįmanoma nieko nuspręsti.
Matai, vienodai reikalingas noras gauti ir noras duoti – tau prireiks abiejų. Tu esi tarp jų, lygiai per vidurį, ir privalai panaudoti juos abu. Kaip gi galiu duoti, jei nepanaudoju savo egoizmo? Aš galiu atlikti kažkokį veiksmą tik dėl noro pasitenkinti. Tačiau kaip galiu duoti, jei nenaudoju noro duoti? Neįmanoma be vieno ir be kito – kaip gi juos panaudoti kartu?
Aš iš anksto turiu sukurti meilės santykį su tuo žmogumi, į kurį nukreipiu šį veiksmą. Ir tiek, kiek aš myliu, pajusiu jo norą, priimsiu jį ir padarysiu jį savo noru, tada galėsiu pasinaudoti dviem savais norais, dviem jėgomis, kad pripildyčiau jo norą savyje, lyg motina pripildo vaisių („ubar“) savo įsčiose. Vėliau aš vis labiau stengiuosi priimti jį kaip savo, tai vadinama žindymu („enika“) arba didelio būsena („gadlut“). Taip padedant trečiajai jėgai, kuriamos šios būsenos. Ši jėga ir išreiškia jas. Kur gi yra ta trečioji jėga? Tai yra Tas, kuriam aš noriu duoti.

Iš 2010 m. spalio 19 d. pamokos pagal straipsnį „Kabalos mokslas ir jo esmė“

Daugiau šia tema skaitykite:

Ko nežino nė viena būrėja

Kaip rasti savo laisvės tašką?

Tiesa tarp mūsų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>