Aš – Kūrėjo veiksmas

Dvasinis darbas, Kūrėjas

Klausimas: Kai stebime šį pasaulį, tai sprendžiame remdamiesi savo protu, o kaipgi mums suvokti Kūrėjo protą?
Atsakymas: Tam mums reikia išsitaisyti – apvalyti savo protą nuo visokiausių egoistinių kvailybių, kuriomis jis užpildytas ir kurios mums kliudo pamatyti Kūrėją.
Jeigu išsitaisome padedant Šviesai Chasadim, tada pakylame virš savo egoistinių norų ir esame pasiruošę priimti Šviesą Chochma – Kūrėjo protą.
Iš tikrųjų tyrinėjame patys save. Pažindami save, pradedame pažinti Tą, kuris mus sukūrė. Parašyta: „Iš tavo veiksmų Tave pažįstame“. Bet kas gi yra Jo veiksmas? Tai aš pats! Aš esu Kūrėjo veiksmas! Ir man reikia suprasti, kas esu.
Todėl turiu „išsilaisvinti“ iš savo riboto, egoistinio požiūrio. Privalau savo išorėje sukurti grupę.
Jeigu pradedu tikrinti save grupės atžvilgiu, tarsi tikrinčiau norą Šviesos atžvilgiu, tai imu suvokti Kūrėjo veiksmus – priklausomai nuo to, kiek esu pasirengęs iškęsti ir kiek to trokštu.

Iš 2010 m. spalio 28 d. pamokos pagal straipsnį „Kuriantis protas“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip pažinti Kūrėją?

Kūrėjas – kūrinio viduje

Paslėptis – mums į naudą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>