Kritinės masės efektas

Dvasinis darbas, Kongresai, įvykiai

Klausimas: Kaip kongrese įveikti psichologinius barjerus, neleidžiančius mums suvienyti?
Atsakymas: Kongresas nėra tiesiog maža ar didelė grupė, tai bendros jėgos sukurtas susivienijimas. Galima laimėti remiantis kiekybe, o galima ir remiantis kokybe. Pasiekus tam tikrą kritinį lygmenį masė tampa lemiančia.
Kad ir kokie būtų žmonės: silpni, mažai suprantantys, nelabai sutariantys vieni su kitais, jeigu jie susijungia, tai žmogų pradeda veikti masė. Žmogus jaučia jėgą, kylančią iš kiekybės, kuri daro kokybišką poveikį jam.
Būdamas tarp 7000 siekiančių tikslo žmonių esu su jais susietas, nes visi kartu esame bendroje sielų sistemoje. Todėl nepriklausomai nuo mano norų jie mane veikia.
Kongrese susijungus dideliam kiekiui žmonių sukuriama įtampa, kuri pradeda veikti savaime. Įsijungęs į šią vienybę žmogus yra visuomenės valdžioje, todėl jam netenka dirbti, kad pažemintų save supančios aplinkos atžvilgiu.
Jis tiesiog su visais susijungia viename nore, net jeigu šis noras jam nėra visiškai aiškus ir suprantamas. Tačiau bendras tikslas sujungia jį su kitais žmonėmis ir užglosto nesutarimus, susidūrimus ir nesupratimą.
Taip veikia kiekybė apimdama visas susivienijimo problemas. Ir jau priklausomai nuo suvienijimo jėgos jaučiame Šviesą. Ji slypi mūsų tarpusavio ryšyje – tik ten ir turime ją atskleisti.
Suvienytas kli egzistuoja visuose lygiuose su visomis norą užpildančiomis Šviesomis tarsi parengtos kopėčios. Todėl viskas priklauso tik nuo to, ar esu įjungtas į šią pakopą, ar ne.
Jeigu esu pasirengęs susijunti su tam tikros pakopos jėga, tai įsijungiu į ją, lyg įeinu pro vartus ir jaučiu dvasinį pasaulį: bendrą susivienijimą, visus pripildančią Šviesą, Kūrėją.
Priklausomai nuo savo suvokimo matau pasaulį nuo krašto iki krašto – Begalybės pasaulį pirmoje iš 125 pakopų.

Iš 2010 m. lapkričio 5 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Mūsų pirmoji dvasinė pakopa

Viskas priklauso nuo žmogaus noro

Kelias į Šviesą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>