Tarp Malchut ir Binos

Laidavimas, Moters dvasingumas, Vyras ir moteris

Klausimas: Ar tarpusavio laidavimas reikalingas ir moterims?
Atsakymas: Tiek moterys, tiek vyrai, nepriklausomai nuo jų lyties privalo pasiekti abipusio laidavimo būseną.
Kai kalbame apie tai, kad prie Sinajaus kalno vyrai stovėjo apsupti moterų, tai atspindi kiekvieno iš mūsų vidines dvasines savybes.
Moteris įkūnija norą gauti malonumą, o vyras – tai šio noro įveikimo simbolis („vyras“ – hebrajų kalboje – „gever“ iš žodžio „itgabrut“ – įveikimas), kitaip tariant, noras duoti.
Būtent šią savybę atskleidžia priešais save, o tiksliau, atskleidžia savyje, Sinajaus kalną –  neapykantos kalną“.
Tačiau vienybė ir laidavimas galioja visiems. Moterys irgi kaip vyrai turi stengtis viduje susijungti su visais. Tik vyrai turi tai parodyti ir išorėje, o moterys – savyje.
Be to, moterys privalo „spausti“ vyrus. Juk iš prigimties vyras linkęs klausyti moters, žmonos. Jam žmona – kaip mama, būtent taip jis ją jaučia.
Juk vyro prototipas, Zeir Anpin yra tarp dviejų moterų, nukvų: Malchut ir Binos. Jo motina – tai Bina, o jo žmona – Malchut. Iš Malchut jis gauna norus, o į Biną kreipiasi, kad juos pripildytų.
Kitaip tariant, be Malchut jis negali kreiptis į Biną, o jeigu kreipėsi į ją, tai jam nelieka jokios išeities, tik perduoti Malchut viską, ką gavo iš Binos. Taip jis veikia. Todėl žmona jo pasąmonėje daugeliu atvejų pakeičia motiną.

Iš 2010 m. lapkričio 12 d. pamokos pagal straipsnį iš knygos „Šamati“

Daugiau šia tema skaitykite:

Moters verta vieta

Greitoji dvasinė pagalba

Apie ką turėtų galvoti moteris?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>