Kiekvieną dieną – naujas Kūrėjas

Dvasinis darbas

Klausimas: Jeigu kabalistas mato realų dvasinį pasaulį, tai kaip jį gali apnikti abejonės, kaip jis gali daryti klaidas?
Atsakymas: Dvasinis pasaulis netelpa į negyvą schemą, kuri atsiskleidžia priešais tave jau būdama parengta.
Tavyje pasireiškia pradiniai duomenys/rešimot, o tu iš jų pats konstruoji savo davimo kupiną santykį su aplinka – su grupe ir Kūrėju. Teisingas santykis tavyje kuria aukštesnįjį pasaulį.
Todėl mūsų neturėtų stebinti, kad kabalistas dvasiniame pasaulyje, kaip mokslininkas mūsų pasaulyje, gali abejoti, turėti teorijų, spėlionių. Juk būtent esant neaiškumams ir juos aiškinantis vystomės.
Aš visada abejoju, ir jau žinau iš patirties, kad šiandien geriau suprantu tai, kas buvo vakar, suprantu, kur būtent vakar galėjau klysti.
Apskritai bet kuri pakopa suvokiama tik iš pakopos, esančios virš jos, nes žemesnioji pakopa gimsta iš aukštesnės pakopos ir yra jos valdoma.
Kiekvieną dieną Kūrėjas tampa vis suprantamesnis, kaip yra pasakęs vienas didis kabalistas: „Kasdien turiu naują Kūrėją!“

Ištrauka iš 2010 m. lapkričio 4 d. pamokos pagal knygą „Beit Šaar Ha Kavanot“ („Ketinimų vartai“)

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>