Toliau bus lengviau

Dvasinis darbas, Grupė, Kongresai, įvykiai

Praėjusiame kongrese pamačiau, kad negaliu susijungti su kitais, negaliu anuliuoti savęs, apskritai negaliu prie ko nors priartėti! Ir ką gi man daryti? Juk tokia mano prigimtis…
Tam tikslui yra priemonė, kuri vadinasi Aukščiausioji Šviesa. Ši Šviesa slypi grupėje, tačiau ji paslėpta nuo mūsų, mes jos nematome. Ten pat yra ir Kūrėjas, davimo savybė. Ir kaipgi sukelti jo poveikį mums?
Jeigu grupėje pradedi mokytis iš tikrų, pirminių šaltinių, pvz., knygos „Zohar“ arba „Mokymo apie dešimt sfirų“, tai taip pritrauki Šviesą, pažadini ją iš vidaus.
Kodėl? Kadangi šiose knygose skaitai apie vidines būsenas ir taip jas priartini, sužadini ir pritrauki sau.
Sužadini sau šio paslėpto, slypinčio giliau viduje pasaulio poveikį ir jis tau šviečia.
Tai pamažu tave taiso, leidžia susijungti su kitais, ir tada neapykanta, atstūmimas, atitolinimas išnyksta. Pradedi suprasti šio susijungimo svarbą, nori, kad tai realizuotųsi. Ir staiga… tarytum kažkas „spragteli“ ir tu pirmąsyk susijungi su kitais.
Jeigu šio susijungimo lygius įsivaizduosime kaip skalę (nuo 0 iki 125 pakopų), tai reiškia, kad nuo nulinio taško pasistūmėjai vieneto link. Ir tai pagrindas!
Taigi, kaip tik kongrese mes ir pajutome tą nulinį tašką: tai, kad negalime susijungti tarpusavyje. Ir dabar priešais mus tikslas: mokantis, turint teisingą ketinimą pareikalauti Šviesos, grąžinančios į šaltinį.
Tuo metu, kai pasieki pirmąjį susijungimo lygį, tampi „ateities pasaulio sūnumi“ („ben olam haba“). Tu supranti, jauti, kas tai yra, po truputį imi ten orientuotis. Susidarai pirmąjį įspūdį apie dvasinį pasaulį.
Toliau bus lengviau. Juk svarbiausia – šis pirmasis persivertimas! Nes visos kitos pakopos tiesiog bus didesnės.
Žinoma, tarp pakopų yra didžiuliai skirtumai, jų galia milžiniška. Tačiau niekas negali prilygti įžengimui į pirmąją pakopą. Nes tada tu tiesiog iš mūsų pasaulio pereini į dvasinį pasaulį. Ir tai yra esminis lūžis.

Iš 2010 m. lapkričio 17 d. programos „Kabala pradedantiesiems“

Daugiau šia tema skaitykite:

Davimo savybės detektorius

Gimimas: pirmasis sąrėmis

Kritinės masės efektas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>