Trečias nėra nereikalingas

Dvasinis darbas, Vyras ir moteris

Klausimas: Ar yra skirtumas, kaip atskleidžiamas Kūrėjas, – per bičiulių pastangas vienytis grupėje, ar per sutuoktinių ryšį?
Atsakymas: Skirtumas yra. Jeigu du žmonės gali susivienyti taip, kad jų ryšyje atsiskleidžia Kūrėjas – tegu kol kas tik vaizduotėje, –  jie daug greičiau pasiekia dvasinį suvokimą.
Kūrėjas visuomet šalia, klausimas tik, ar mes vertiname tai, ar ne. Jei mes tarpusavio ryšyje galime pajausti Kūrėją, Jis atsiskleidžia. O jeigu šis suvokimas gali pakenkti mūsų vystymuisi ir mus supainioti, Kūrėjas paslėptas. Tuomet Jis viską valdo „iš užkulisių“.
Už kiekvieno žmogaus norų, minčių ir veiksmų stovi Kūrėjas, juk „Nėra nieko, išskyrus Jį“. Jei negaliu kontaktuoti tiesiogiai su Juo, nes, neturėdamas galimybės atsispirti, pasiduodu, anuliuoju savo laisvę ir savarankiškumą, – Jis būna paslėptas. Tada matau tik žmogų, su kuriuo galiu elgtis savo nuožiūra.
Tačiau jei mes sugebėsime už kiekvieno įžvelgti Kūrėją, tai, tinkamai naudodami savo norus, labai greitai atskleisime tikrąją realybę.
Šiame darbe su bičiuliais iškyla įvairių išskaičiavimų ir problemų, o su žmona tai padaryti daug paprasčiau. Jeigu vyras ir žmona nusprendžia už savo tarpusavio santykių matyti Kūrėją, kaip pasakyta, kad „vyras ir žmona – Kūrėjas tarp jų“, jų ryšys tampa prasmingas ir gilus. O kadangi šis ryšys apima daugybę formų ir galimybių,  sutuoktiniai greitai tobulėja.
Jei Kūrėjo, visada esančio tarp mūsų, vyras ir žmona tarpusavyje nejaučia, – būtent čia ir slypi visų santuokos problemų šaknis.

Iš 2010 m. spalio 29 d. programos „Savaitės skirsnis“.

Daugiau šia tema skaitykite:

Tik Kūrėjas duoda sielą

Vyras ir žmona: kur Kūrėjas tarp jų?

Meilė iš aukštesnio išskaičiavimo

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>