Gaisras sieloje

Dvasinis darbas, Viena siela

Klausimas: Jei visa atsakomybė dėl pasaulio būsenos tenka turintiems tašką širdyje, tai kodėl, pavyzdžiui, gaisras vyko Izraelio šiaurėje, kitų žmonių, o ne mano namuose?
Atsakymas: Dabar gyvename praktinio dvasinio darbo parengiamuoju laikotarpiu, kuris prasideda aukštesnio pasaulio pojūčio pradžia, atsiradimu jame. Ir dėl šios priežasties nėra prasmės atitraukti tave nuo mokymosi, dėl gaisro paliekant be namų ir sveikatos. Kol kas tu turi greitai ruoštis praktiniam darbui. Tačiau vėliau tau atsiskleis, kad tie žmonės, kurie dabar kenčia materialiame lygmenyje, likę be namų, tie vaikai, seneliai, moterys – tavo paties dalys, jie tau artimesni nei tavo tikri vaikai. Toliau … Tavo nejautrumas blokuoja tavyje šį pojūtį, bet tau dar tai atsiskleis, ir privalėsi tai įtraukti į savo ištaisymą. O kol kas – tai lyg dvi kūno dalys: tam, kad išgydytų vieną, kita savo lygyje kenčia. Tačiau vėliau jos tarpusavyje susijungia ir susilieja.
Iš mūsų norima, kad suprastume tai ir pajustume ne materialiame lygmenyje, o dvasinio suvokimo lygyje. Kad pajustum, jog tai tu ten šiaurėje sudegei! Ir be to, kad nuo tavo vidinio darbo priklauso, ar pasibaigs ši sudėtinga situacija.

Iš 2010 m. gruodžio 3 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį.

Daugiau šia tema skaitykite:

Vadovas po knygą „Zohar“. „Lego“ žmonijai

Kančių priežastis pasaulyje

Tu atsakingas už visą kūriniją

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>