Meilės ir davimo formulė

Dvasinis darbas, Grupė

Klausimas: Kaip nuraminti savo ego, kuris kiekvieną sekundę reikalauja pripildymo?
Atsakymas: Niekada negalėsi savo jėgomis nugalėti ego savyje. O jeigu tau atrodo, kad praeityje pavykdavo – tai iliuzija. Iš esmės, tu lygiai taip pat tenkinai savo norą mėgautis.
Praeiname pasiruošimo periodą ir jo pirmame etape mums tarytum pavyksta kažko pasiekti savo jėgomis, nugalint save, pasitelkus žinias kažkaip judame pirmyn. Bet tuo viskas ir baigiasi. Mūsų noras mėgautis gavo tam tikrą pripildymą.
Bet be šio noro tu negalėtum mokytis, įgyti tam tikrų dvasinio darbo pagrindų. Kitaip tariant, tave vedė tavo ego. Tai vadinama „septyniais sočiaisiais metais“.
Po to staiga pajutai atšalimą mokslui, tau viskas nusibodo, „kuras“ pasibaigė ir tu jau įžengei į antrąjį pasiruošimo laikotarpio stadiją. Tavo ego jau niekur tavęs netraukia, tau reikalingas kažkoks kitas stimulas. Ir koks gi? Mokymasis turint ketinimą ir aplinka.
Dabar jau turi vystytis ne savo noru, o gaudamas norą iš grupės.
O tavo mokymosi tikslas turi būti ne įgyti žinių, o teisingai suformuoti ketinimą iš aplinkos gautiems norams. Tau būtina susivienyti su jais tam, kad atskleistum Kūrėją.
Kol kas tai darai dėl savęs, bet be perstojo atlikdamas šį darbą, veikiant Šviesai, palaipsniui pajausi, kad duoti yra gerai.
Iš grupės gauni davimo norą ir per pamoką pradedi reikalauti šios savybės, nes davimas išlaisvina tave nuo ego, nuo tavojo blogojo prado, padeda tau pakilti virš viso šio žemiško gyvenimo.
Tada, sujungdamas į vieną visus šiuos tris parametrus: „Israel, Torą ir Kūrėją“, siekdamas suteikti malonumą Kūrėjui, gauni tobulą savo dvasinio pakilimo formulę.

Iš 2010 m. gruodžio 3 d. pamokos pagal straipsnį „Įvadas į Mokymą apie dešimt sfirų

Daugiau šia tema skaitykite:

Nenoriu nieko, tik Šviesos…

Kas man padės?..

Brangiai kainuojanti moneta

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>