Žmonijos pereinamojo laikotarpio sunkumai

Egoizmo vystymasis, Krizė, globalizacija

Žmogus laikėsi religijos ir visokių tikėjimų, nes jam reikėjo kažkaip užsikabinti už dvasinio pasaulio – lyg vaikui, kuris nusiramina, apkabindamas mėgstamą žaisliuką ar pledą. Tokios „atramos“ reikalingos žmogui iki gyvenimo pabaigos. Tačiau šiandien, kai mūsų egoizmas išauga iki tokio laipsnio, kad jau negali pasitenkinti žaislu, žmogus praranda paskutinę atramą ir nežino, už ko užsikabinti. Ir tada viskas tampa leistina, ir niekam niekas nerūpi, jokie susitarimai apie gėrį ir blogį, religiją ir moralę, kas sukelia didžiulę problemą visuomenei. Štai tada ir reikia kaip galima greičiau platinti kabalos mokslą, kad jis pakeistų tas dingusias kamanas, kuriomis anksčiau tarnavo religija, laikydama žmoniją: suteikdama jai tikslą ir atskleisdama Aukštesnįjį valdymą, kad žmogus negalvotų, jog aukščiau jo nėra jokios Aukštesniosios valdžios – ji yra! Bet vietoj moralės sistemos, gąsdinančios žmogų bausme ateities pasaulyje, turime iš tikrųjų atskleisti realų Valdytoją. Be to neįmanoma išsiversti šiuo neaiškiu pereinamuoju laikotarpiu, kada žmonija nusikrato iš visų ją prilaikančių vadžių.
Kažkada visi buvo visiškai pavaldūs aiškiai tvarkai: kiekvienas žinojo, kaip jam rengtis pagal savo luomą, ko labai griežtai buvo laikomasi visuomenėje. Šiandien yra visiška laisvė, ir galime viską.  Ir tai tik pradžia. Jūs dar pamatysite, kaip tai atrodys – dings bet kokia gėda ir moralė.
Vietoj to, kad būtume valdomi religija, tikėjimu, bausmės šiame ir ateities pasaulyje baime,  pragaro ir rojaus pažadais ir visuomenės nuomone,  griežtai sustatančiais kiekvieną į savo vietas: vergas, valstietis, ponas ir diktuojančiais visas gyvenimo taisykles, net aprangos, mes staiga pasijutome be jokių vadžių. Ir tai buvo padaryta tyčia, siekiant pakeisti jas į sąmoningą ir savanorišką paklusimą Aukštesniajam valdymui. Bet pats šis perėjimas labai komplikuotas. Tik tada, kai žymi žmonijos dalis užmegs ryšį su Aukštesniuoju valdymu – su Kūrėjo „botagu ir kamanomis“  ir susijungs su juo, kad tai tarnautų pavyzdžiu kitiems, tada bus lengviau visiems tai priimti.

Iš 2010 m. lapkričio 22 d. pamokos pagal straipsnį „Kabalos mokslo esmė ir jos tikslas“

Daugiau šia tema skaitykite:

Filosofijos saulėlydis

Egoizmas – prie raudonos linijos

Priemonė egoizmui gydyti

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>