Visas šis pasaulis? Kokia smulkmena…

Viena siela

Klausimas: Kokia mano atsakomybė pasauliui? Jei per dieną nesugebėjau su kažkuo susitvarkyti, ar tai atsiliepia pasauliui?
Atsakymas: Žinoma. Juk tu dantratukas bendrame kūrinijos mechanizme. Kūrėjas sukūrė tokią sistemą, kurioje kiekvienas yra egoistas, ir ji tau padalyta į būsenas 125 pakopose: nuo visiško atotrūkio nuo kitų einant link vis glaudesnio tavo dantratuko sukibimo su kitais tol, kol visi jūs tapsite vieningi. Beje, taip matai tik tu, o iš tikro nėra kitų žmonių, yra tik vienas Adam Rišon. Tave veikia tie patys dėsniai, kaip ir visus kitus. Paprasčiausiai tavo noras didesnis nei kitų: jie tenkinasi smulkmenomis, o tu nori praryti dar ir dvasinį pasaulį.
Taškas širdyje – tai dar ne davimas. Atvirkščiai, būtent dvasiniame pasaulyje atsiskleidžia sunkiausiai numaldomas noras mėgautis. Ir štai tada, kai atsiveria ši gelmė, žmogus pasiruošęs ištaisymams.

Iš 2010 m. gruodžio 26 d. pamokos pagal straipsnį „Taika pasaulyje“

Daugiau šia tema skaitykite:

Gaisras sieloje

Taisydamas save – taisai pasaulį

Manojo egoizmo smėlio audra

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>