Kaip išaugti iš nulio

Grupė, Valios laisvė

Klausimas: Jūs pasakėte: kad save išaugintume, mums reikia panaudoti dvi jėgas – gavimo ir davimo, bet dabar manyje nėra dviejų jėgų, tik gavimo?
Atsakymas: Tavyje yra abi tos jėgos, tu tiktai nenori panaudoti antrosios! Mes pradedame kilti iš apačios, iš nulinio davimo ir kylame 125 laipteliais, kol palaipsniui pasieksime 100 procentų davimą. Bet nulinis davimas nereiškia, kad davimo nėra – tu paprasčiausiai neišnaudoji šios jėgos, esančios tavyje! Negalima sakyti, kad ko nors nėra pasaulyje – tos jėgos nėra tik tavyje, tavo jutimuose. Patvirtinimas, kad ji egzistuoja – tai, kad ji po akimirkos gali tavyje atsiskleisti. O po to vėl išnyks… Tai vadinama „nuliu“. Tikrovėje nulis neegzistuoja, jis gali būti tik žmogaus pojūčiuose.
Tu turi valios laisvę pažadinti davimo jėgą iš to nulio. Tam tau duota aplinka, kuri susideda iš: mokytojo, grupės, knygų. Pradėk jos padedamas dirbti su savo nuliniu davimu, ir jis jau nebebus nulinis. Nes davimo jėgą tu gali pažadinti tiktai bendraudamas su kažkuo kitu, kuris taip pat nori ją atskleisti. Tad palaikyk tokius santykius, neužsidaryk savyje! Kaip dar galima atskleisti davimą? Gavimo jėga sukoncentruota viename žmoguje, bet davimo jėgai reikalingi du, kad jėga veiktų tarp jų! Toks ir yra esminis skirtumas tarp egoistinio pasirinkimo ir altruistinio – savo egoizme tu esi vienas, o davimui tau reikalinga aplinka. Kitaip, kur tu galėsi realizuoti davimą, kur tu rasi tą jėgą ir kaip patikrinsi, ar ją turi? Todėl, kai tiktai prabunda žmogaus dvasinė kibirkštėlė, kvietimas vystyti sielą – jį nedelsiant atveda į grupę ir sako: „Pasirink ją!“ Būtent ten ir glūdi mūsų valios laisvė – teisingai pasirinkti aplinką.

Iš 2011 m. sausio 6 d. pamokos pagal straipsnį „Kabala ir filosofija“

Daugiau šia tema skaitykite:

Padėkite suprasti, ko aš noriu?

Meilės ir davimo formulė

Laisvė – kur gi ji?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>