Kaip tapti didvyriu

Dvasinis darbas

Klausimas: Kokios buvo Jūsų paskutinės pastangos prieš Kūrėjui Jums atsakant? Ką Jūs padarėte prieš pereidamas machsomą?
Atsakymas: Klausimas nekorektiškas, juk tai įvyksta netikėtai. Čia suveikia visuma pačių įvairiausių pastangų, apie kurias tu net neįtari. Tik po to, aiškindamasis „surinktą kolekciją“, tu pradedi suprasti: visa, kas praeita, buvo būtina tam, ko tu dabar pasiekei. Tačiau kol kas tau neatsiskleidė visų tavo pastangų rezultatas, tu nežinai, kiek dar liko. Ir todėl negalima sakyti, kad kažkokia konkreti pastanga leido tau viską užbaigti.
Klausimas: Kuo skyrėsi būtent Jūsų pastangos?
Atsakymas: Manau, niekuo, išskyrus kantrybę, atkaklumą ir nuoseklumą (suprantama, jaudulio fone ir visko, kas su tuo susiję). Baal Sulamas rašo apie tai gerai žinomame pavyzdyje iš įvado į „Mokymą apie dešimt sfirų”“ 133 p.: „Ir tik didvyriai tarp jų, kurių kantrybė atlaikė, nugalėjo sargybinius, ir, atvėrę įėjimą, nusipelnė tą pačią akimirką išvysti karalių“.
Kas herojus? Tas, kuriam pakako kantrybės. Kuris daro viską, kas įmanoma, kad tik neišklystų iš kelio.

Iš 2011 m. sausio 9 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Pasistengti ir rasti (igati ve macati)

Ką daryti?

Dėl ko aš stengiuosi ir ką randu?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>