Gyvenimo išmintis: mėgautis kiekviena akimirka

Realybės suvokimas

Gyvenime būna ir gerų, ir blogų būsenų. Ir visa gyvenimo išmintis –pajusti malonumą tada, kai tau bloga.
Tai sugebėjimas blogyje įžvelgti teigiamą požiūrį, pamoką ar būsimą gerą būseną.
Tai kaip alkis prieš pasisotinimą, kaip nuovargis prieš ramų poilsį. Kitaip nebūna. Privalo būti „tamsa“ prieš „nušvitimą“, kaip pasakyta: „Ir bus vakaras, ir bus rytas“.
Pavyzdžiui, dabar mėgaujuosi tuo, kad greitai važiuosiu atostogauti. Taip dalį atostogų išgyvenu jau dabar, nors realiai jos dar neprasidėjo.
O po to galvoju: „O ar reikalingos man tos atostogos?.. Gal dabar galiu pajusti daugiau malonumo, negu joms atėjus?“ Ir iš tiesų, išeidami atostogų, nebejaučiame ypatingo malonumo, nes būname jau pasimėgavę jų belaukdami, ruošdamiesi joms, iš anksto žavėdamiesi jomis.
Tai ir yra gyvenimo išmintis. Tuomet visą laiką gyvename nuostabiose iliuzijose ir mėgaujamės kiekviena akimirka. Ir tai teisingas požiūris, juk niekada pripildymo negauname paties noro viduje – tik virš jo.

Iš 2011 m. sausio mėn.19 d. pokalbio su Rachel Laitman prieš programos filmavimą.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kritimas – tai džiaugsmas

Dvasingumas – tai džiaugsmas

Žalčio prakeikimas ar palaiminimas?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>