Kai man blogai

Dvasinis darbas, Grupė

Klausimas: Ar dvasiniame kelyje turiu ieškoti kančių, ar atvirkščiai – jų vengti?
Atsakymas: Apie kančias niekada nereikia galvoti. Jeigu žmogus jaučia kančias, tai jis privalo žinoti, kad jo blogų pojūčių metu virš jo viešpatauja bjaurastis, klipa.
Nes iš Kūrėjo nekyla kančios. Jis yra geras ir kuria gėrį. Viskas, ką jaučiu, yra iš Jo, nors man ir atrodo, kad mane veikia iš įvairių pusių.
Taigi, jeigu mano pojūčiai priešingi gėriui, jeigu jie yra nemalonūs, kvaili, reiškia, kad mane valdo klipa, egoistinis noras. Jis neutralizuoja Kūrėjo gerą poveikį ir paverčia jį iš šviesos į tamsą. Todėl man ir blogai.
Taigi, bloga savijauta yra tam, kad man parodytų, kiek aš paniręs į blogį. Tai mane turėtų stumtelėti į tai, kad aš pakreipčiau savo pojūčius į gėrį. Ir jeigu esu teisingoje aplinkoje, galiu iš karto to pasiekti. Grupės palaikymas skatina mane nedelsiant pakeisti blogus pojūčius į gerus.

Iš 2011 m. sausio 24 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Apie bausmę

Veržtis pirmyn net nuo lengvo pliaukštelėjimo

Kaip įgyti Aukščiausiąjį protą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>