Kuo blogiau, tuo geriau

Dvasinis darbas, Krizė, globalizacija

Mes turime suprasti, kad šiuolaikines problemas išspręsime ne suvaldydami savo egoizmą, o pakildami aukščiau jo. Todėl kabalos mokslas nėra lengvas, jis nėra viename lygmenyje su metodikomis, kurios moko pamažu sutramdyti, sumažinti savo blogio pradą. Kabala sako: „Ne, tau visiškai nereikia kovoti prieš savo egoizmą. Deja, tu ir nesugebėsi – jis vis tiek augs, jis vis dar protingesnis už tave, todėl išsisuks ir bus aukščiau. Tau tik reikia žinoti, kaip nukreipti jį nuo savęs į išorę.“ Todėl kabalos mokslas moko, kaip pasinaudoti savo egoizmu. Tai labai nepaprastas mokslas, nes jis apima praktiškai viską. Jis leidžia tinkamai naudoti savo egoizmą, tada egoizmas auga, bet kuo daugiau auga, tuo daugiau turime galimybių išeiti iš savęs, suvokti mus supančią aplinką.
Nėra lengva paaiškinti žmonėms, kad jie išsitaisys ne sumažindami egoizmą, o teisingai jį panaudodami. Išeitų, kad kuo tu egoistiškesnis, tuo geriau, o žmonės šito nesupranta. „Kaip tai geriau? Kuo aš kenksmingesnis nei kiti, kuo pavydesnis, godesnis, šykštesnis, klastingesnis – tuo geriau?“ Taip, tai gerai. „Kaip tai gali būti gerai? Priešingai, mums reikia sunaikinti visas šitas ydas. Teisus tas, kuriame viso šito nėra“. Tai klaidinga! Teisus tas, kuriame yra didelės egoistinės miazmos, o jis tik pertvarko jas į ryšį su kitais. Į ryšį! Jo siekis – ne kažkokiu būdu naudoti savo kenksmingas savybes, o perdaryti jas į naudingas. Perdaryti! Jokiu būdu ne anuliuoti.
Tai sunku paaiškinti net protingiems, supratimą turintiems žmonėms. Šiandien vyksta pusiausvyros pažeidimas gamtoje, visuomenėje, asmeniniame gyvenime – visur. Ar tai blogai, ar tai veda į gėrį? Žinoma į gėrį! Kuo blogiau, tuo geriau? Žinoma, tuo geriau! Žmogui sunku tai suprasti, tai ne iš karto suvokiama, priimama. Kantrybės, po truputį viskas atsistos į savo vietas.

Iš 2011 m. sausio 28 d. antrosios pamokos Berlyno kongrese

Daugiau šia tema skaitykite:

Pastangos – apačioje, pojūčiai – viršuje

Būk gudresnis už savo egoizmą!

Mano metai – mano turtas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>