Naujos globalaus pasaulio taisyklės

Krizė, globalizacija

Iš istorijos matyti, kad nė vienas diktatorius galiausiai neatnešė nieko gero savo žmonėms – tik kančias. Nors tokiu būdu jie skatino pasaulį vystytis. Tačiau šiandieninės būklės apskritai negalima lyginti, nes gyvename jau globaliame pasaulyje.
Anksčiau pasaulis egzistavo pačios piramidės viršūnės sąskaita – vadovaujami atskirų asmenybių, apdovanotų neribota karališka valdžia, kurių kiekvienas žodis buvo tenkinamas. Prieš keletą šimtų metų toks valdytojas dar turėjo galimybę pateikti naudingą sprendimą, bet šiandien, globaliame pasaulyje, jei kas nors bandys įgyvendinti savo asmeninę nuomonę, pasirašys savo kvailumu, nes globaliame pasaulyje negali nuspręsti kažkuris vienas valdytojas, viena vyriausybė ir netgi visos vyriausybės, susirinkusios kartu – niekas nepadės! Būtinos visos sistemos žinios – o prezidentas jų neturi, jis dar didesnis egoistas nei visi kiti (juk dėl to jis ir tapo prezidentu). Todėl dabar nė vienas valdytojas ar vyriausybė nepasieks sėkmės – jie gaus valdžią, šiaip taip išsilaikys keletą metų ir žlugs. Tai vyks visame pasaulyje. Mes pamatysime, kad pradedant mūsų laikais ir vėliau vyriausybės bus vis seklesnės. Kaip dabar Egipte – vieną dieną išeis į gatves milijonai žmonių ir vyriausybė žlugs.
Kodėl valdžia negali savęs apginti, kur gi armija? Jie jau neturi buvusios galios, jiems jau nebepavyksta, nes pasaulis pasireiškia kaip integralus, globalus ir žmonės apačioje jau nepriima nuolankiai visko, ką kalba valdytojas viršuje. Pasaulis pradėjo veikti pagal naujas taisykles, o mes dar šito nesuprantame. Jokie valdytojai mums daugiau nepadės, galite bet ką išrinkti. Jie ir anksčiau vystė pasaulį kančiomis, bet vis tik vystė! Pavyzdžiui, Aleksandras Makedonietis, kuris norėjo įdiegti graikišką kultūrą visame pasaulyje ir pasikvietė į pagalbą mokslininkų, patarėjų. Jis turėjo visą programą, ką jis su pasauliu nori padaryti. Tačiau šiandien valdytojo sąskaita jau nebepasistūmėsime.

Iš 2011 m. vasario 11 d. pamokos pagal Baal Sulamo straipsnį „Valios laisvė“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kuo blogiau, tuo geriau

Kur nukreipsime mums duotą jėgą?

Suprask gyvąją gamtos kalba ir pasakysi: „Pasaulis nuostabus!“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>