Apie Egiptą ir ne tik

Krizė, globalizacija

Įvykiai, kurie šiandien klostosi Egipte ir kitose arabų šalyse, žinoma, labai susiję su nauja būsena, kurioje atsidūrė žmonija. Manau, vertėtų išskirti du momentus.
Žiūrint politiko akimis, būtų protinga, kad vyriausybes sudarytų visos visuomenėje veikiančios jėgos. Tokia būsena būtų labiausiai subalansuota iš visų galimų. Pavyzdžiui, jeigu „Chizbula“ egzistuoja, tai ir ji turi būti atstovaujama. Jeigu jos niekaip negalima suvaldyti – geriau jau tegu sėdi parlamente. Visos pačios įvairiausios ir įvairiaflangės partijos privalo turėti savo atstovų valdžioje. Vyriausybė turi atspindėti visas nuomones, tvyrančias liaudyje. Kitaip ji  –  toli nuo tiesos. Tik turint tokią vyriausybę galima produktyviai dirbti. Užuot kovojęs su neapčiuopiamu kalnų pogrindžiu „Al Kaida“, tu matysi, kas iš tiesų yra priešais tave, ir, esant būtinybei, galėsi naudoti jėgą, sankcijas. Juk šiandien, visiškai užsukus čiaupą, šalis uždustų per dvi savaites. Tai puikiai supranta visi.
Kita vertus, dirbti su diktatoriniais režimais neįmanoma. Ten yra tik vienas vadeiva, o visi likusieji „sėdi rūsyje“ – tai pusiau legali opozicija. Todėl tu negali prisikasti iki kitų, galbūt, labai stiprių judėjimų. Užuot derinęs santykius su visa šalimi, tu bendrauji tik su vienu žmogumi. Štai kodėl iš daugelio politinių jėgų sudaryta vyriausybė valdžioje priimtinesnė už pogrindinę. Gal ir keista, bet tai atriša rankas. Liaudis irgi mato ne rožinę opozicijos viziją, o tikrus dalykus. Neatsitiktinai iki šiol nerasta geresnė valdymo forma kaip demokratija, kuomet visi gali būti valdžioje, be to, bent apytiksliai atspindėti liaudies pažiūras. Tai, be abejo, yra arčiausiai dvasinės formos. Todėl, nepaisant nesusipratimų, dabartinius procesus reikėtų vertinti teigiamai. Jie veda prie tiesos atskleidimo. Tai jau judėjimas, vystymasis.

Iš 2011 m. vasario 4 d. pamokos pagal straipsnį „Taika pasaulyje“

Daugiau šia tema skaitykite:

Naujos globalaus pasaulio taisyklės

Kuo blogiau, tuo geriau

Suprask gyvąją gamtos kalba ir pasakysi: „Pasaulis nuostabus!“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>