Siela neturi amžiaus

Auklėjimas, vaikai

Klausimas: Kaip vaikas gali įsijungti į ugdymo sistemą?
Atsakymas: Vaikas į šią „egzistavimo terpę“ jam suprantama kalba ir tinkama forma gali įsijungti per internetą.
Iš pradžių, kad nukreiptume į šią sistemą, reikia vaikus paskatinti ir jie susisieks su kitais vaikais iš viso pasaulio, gerai joje jausis ir taip judės į priekį.
Aš manau, kad rezultatai bus akivaizdūs iš pat pradžių. Jau po kelių savaičių pajausite, kaip vaikas keičiasi. Pabandykite su juo pasikalbėti ir pamatysite, kaip jis subrendo, tapo protingesnis, į klausimus ėmė atsakinėti kaip suaugęs, kitaip žiūri į gyvenimą.
Su vaiku turime bendrauti kaip su suaugusiu! Siela neturi amžiaus! Problema, kad mes švebeldžiuojame su vaikais ir juos gadiname. Vaikas nenori iš mūsų tokio santykio – jis nori būti toks, kaip mes!
Mes tik turėtume atsižvelgti į tai, jog jis fiziškai mažesnis ir silpnesnis už mus. Bet savo vidumi jis visiškai suaugęs ir didelis. Su juo reikia bendrauti ir kalbėti kaip su suaugusiu – rimtai aiškinant, tariantis ir įsiklausant į jo kaip suaugusio žmogaus nuomonę.
Jūs pamatysite, kaip gerai vaikai tai priima ir kaip to nori. Būti suaugusiu jiems – patrauklus žaidimas. Mums, suaugusiems, negalima nusileisti iki jų lygio ir žaisti lyg būtume vaikai – tai neteisinga! Tai ne jie, o mes žaidžiame! Tai labai svarbus auklėjimo principas – bendrauti su vaikais taip, kaip su suaugusiais.
Nekreipkite dėmesio į tai, kad jis atrodo kaip mažas vaikas – tai tik fizinis kūnas. O iš šio vaikiško kūno į jus žvelgia įdėmiai jus stebinčio ir viską suprantančio suaugusio žmogaus akys!
Ši klaidinga nuomonė, kad reikia laikyti jį vaiku, velkasi paskui žmoniją nuo senovės, lydima visokių pasakų, propaguojančių fetišizmą ir įvairiausias stabmeldystes.
Visa tai reikia atmesti. Nuo vaiko skiriamės tik gyvūninėje pakopoje, bet jeigu susijungiame žmogaus mumyse lygmenyje, tai su visais turime bendrauti kaip lygūs su lygiais.
Vaikas yra mūsų lygiateisis partneris kuriant šią naują ugdymo metodiką, todėl su juo reikia atvirai apie viską kalbėti ir reikalauti, kad jis visaip kaip dalyvautų. Tegul vaikai kartu su suaugusiais sėdi susirinkimuose ir dalyvauja visuose aptarimuose, kuriant programas − mums nėra ko nuo jų slėpti.
Būtent taip jie užaugs. Jie nenori iš mūsų gauti viską gatava, jie patys sąmoningai nuo pat pradžių nori tai įgyvendinti. Nuo vaiko nieko nereikia slėpti – jis ne vaikas! Su juo reikia elgtis visai kaip su lygiu sau.

Iš 2010 m. gruodžio 28 d. pamokos pagal straipsnį „Kabala ir filosofija“

Daugiau šia tema skaitykite:

Brandos atestatas – dvylikamečiui

Šviesa padeda ugdytojui

Teisingo vystymosi pagrindas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>