Tiesa išdygsta iš žemės

Dvasinis darbas

Klausimas: Kaip mums žinoti, kad mes dirbame teisingai? Nes atpildas kartais yra malonus, o kartais – nemalonus. Pagal ką spręsti?
Atsakymas: Ne pagal skonį saldu arba kartu, o pagal skalę „tiesa-melas“. Tiktai tada žmogus gali suprasti, ar jis stumiasi į priekį.
Čia tu gali pasiūlyti: „Tada imkime ir padarykime kriterijumi kartumą. Kuo man karčiau, tuo aš arčiau dvasingumo“. Kur tai parašyta? Kodėl turi būti būtent taip? Atvirkščiai, tiktai dėl analizės tu turi pakilti aukščiau kartaus ir saldaus skonio prie tiesos ir melo, kad atskleistum juos ir susilietum su tiesa. Viena vertus, susiliejęs su ja, tu privalai pasiekti tokią būseną, kai tiesa ir saldumas bus viena. Saldumą tau reikia pakelti iki tiesos, kad „tamsa nušvistų kaip šviesa“, kad kartu pasidarytų saldu. Tada visa susilies į tiesą. Pasakyta, kad tiesa bus numesta į žemę ir iš žemės išdygs. Kitais žodžiais, tavyje išdygs tiesa, jau talpindama visas likusias suvokimo detales: ir kartaus, ir saldaus, ir melo.

Iš 2011 m. vasario 6 d. pamokos  pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Tiesa

Pasitikrink pats!

Didelis egoizmas – didelis ištaisymas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>