Jau niekam nepavyks pasislėpti savo šiltame pasaulėlyje

Krizė, globalizacija

Klausimas: O jeigu žmogui neįdomu, kas vyksta pasaulyje? Jis turi savo jaukų kampelį ir jo interesai sukoncentruoti tik ten.
Atsakymas: Bet staiga į tą kampelį nebetiekiama elektra ir vanduo, kažkas spaudžia…
Klausimas: Benzino ir duonos kainos kyla…
Atsakymas: Jeigu tik tai! Labai stipriai jaučiama, jei vienas mažas organas nėra panašus į bendrą organizmą − juk aš esu nuo jų priklausomas.
Sakykim, kodėl pradėjome jungtis į kaimus, o po to į miestus, į šalis? Todėl, kad taip žmogus jaučiasi tvirčiau, taip jis gali apsirūpinti viskuo, kas būtina.
Verta patikrinti, kur buvo išrasti visi elektriniai ir mechaniniai prietaisai, kuriais naudojamės buityje. Jų geografija – visas pasaulis, ir mes visur kur esame priklausomi nuo visų pasaulio šalių. Argi kas nors dabar gali ramiai sėdėti namuose? Pasaulis apvalus. Ir Baal Sulamas rašė apie tai prieš šimtą metų.
Mes gi matome, kad niekas nežino, kaip pašalinti visas tas kylančias krizes. O viskas dėl to, kad nemokame dirbti su integralia sistema. Žinome, kaip techniškai dirbti su ribotomis sistemomis, bet kai pats esu it svetimkūnis integralioje sistemoje – tai siaubinga. Neatitikti sistemos reiškia patirti kančias visose pakopose, lygmenyse ir visuose reiškiniuose. Tai ir yra blogos savijautos priežastis.
Tarkim, žmogaus organizmas palaiko tam tikrą temperatūrą ir spaudimą, bet jeigu sukelsime jo nedarną su aplinka… tai sudegsime, būsime sutraiškyti, nes neturi taip būti, kad žmogus nebūtų pusiausvyroje su gamta.
„Būti pusiausvyroje“ reiškia, kad kartu su visais aplinkui esančiais dantratukais sukinėjuosi įvairiomis kryptimis, ir milijardai tokių ratukų mane liečia. Kaip man juos vertinti, jeigu tai nėra man būdinga iš prigimties instinktyviai?
Štai mano organizmas sudarytas tokiu būdu, kad visos jo dalys susiję tarpusavyje ir taip funkcionuoja. Bet man nereikia išmokti, kaip esu susijęs su kiekvienu žmogumi. Šitai turi ateiti iš vidaus ir tai yra grąžinančios į Šaltinį Šviesos darbas.
Tu paprasčiausiai jauti savo ryšį su visais, ir, savaime suprantama, atitinkamai elgiesi. O mūsų bendras noras mums visiems vadovauja, tu įgyji ir bendrą norą, ir bendrą protą ir iš esmės visą pasaulį. Pasakyta: „Man sukurtas pasaulis“ ir tau teks šitai atskleisti.

Iš 2011 m. vasario 8 d. paskaitos „Kabala tautai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Ko imsimės, jei ir alaus nebebus?

Perėjimas į globalų pasaulį

Pasaulis, kuriame „gimsta” žmonija

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>