Perėjimas į globalų pasaulį

Krizė, globalizacija

Kabalos mokslas, slėptas tūkstančius metų, tik dabar pradeda atsiskleisti. Mes matome, kad mūsų šiuolaikiniame pasaulyje viskas taip greitai keičiasi, kad neįmanoma suspėti paskui. Bet problema netgi ne vystymosi greitis, o tai, kad prasidėjo visiškai kitoks, kokybiškas vystymasis.
Anksčiau visi vystėmės savo egoistiniame nore, kuris nuolat augo, vis didėjo ir mums buvo aišku, kad ateityje bus taip pat, kaip ir anksčiau, tik didesniu mastu. Bet dabar patenkame į situaciją, kai vystymasis ne tik gausėja ir spartėja, bet ir tampa globalus.
Anksčiau kiekviena sistemos dalis vystėsi nepriklausomai, todėl kažkaip su kiekviena dalimi susitvarkydavome. Bet vystymasis bendroje globalioje sistemoje, kur visos dalys susijusios tarpusavyje, vyksta visiškai kitaip. Ir mes savo prigimties jėgomis nesugebame susitvarkyti su tokiomis problemomis, nes patys viduje esame egoistai–individualistai ir neturime globalaus požiūrio ir pojūčio. Todėl nesugebame veikti integralioje sistemoje.
Technikoje taip pat egzistuoja dvi šio tipo sistemos: skaitmeninės ir analoginės. Tarp jų yra milžiniškas skirtumas. Savo karjeros pradžioje tyrinėjau įvairias žmogaus kūno sistemas ir mačiau, kaip labai jos skiriasi. Viena sistemos dalis dirba diskretiškai, uždaryta viduje, bet po to visos susijungdamos draugėn jos dirba pagal analoginį principą, integraliai.
Diskretines sistemas mokame tyrinėti ir kurti. Tokiu principu sukurti visi mūsų prietaisai, sudarytos mūsų sistemos. Bet su integraliomis sistemomis nesugebame susidoroti, nes jų nesuprantame, juk jose pradžia ir pabaiga sujungtos į vieną, ir sistema dirba ne nuosekliai nuo pradžios iki pabaigos, o visa vienu metu.
Papildydamas visus kitus jau egzistuojančius mokslus, kurie tyrinėja izoliuotas, diskretines sistemas, kabalos mokslas tyrinėja globalias ir integralias sistemas. Būtent todėl jis dabar ir atsiskleidžia, kad sužinotume, kaip galime išgyventi šiame globaliame atsiskleidžiančiame pasaulyje.

Iš 2011 m. vasario 1 d. paskaitos Paryžiuje

Daugiau šia tema skaitykite:

Jėga, gaivinanti šitą pasaulį

Sujungti vienu tinklu

Naujos globalaus pasaulio taisyklės

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>