Venkite loterijos

Dvasinis darbas

Klausimas: Kas tai yra – Šviesos kelias ir kančių kelias? Kam skirtos šios kančios – egoizmui?
Atsakymas: Be abejo, mes jaučiame kančias savo nore mėgautis. Bet ir nore duoti galima jausti kančią. Viskas priklauso nuo to, kaip tu tą kančią supranti.
Įsivaizduok, kad aš radau kabalą, įsijungiau į grupę, ilgai mokiausi. Ir staiga loterijoje išlošiau keletą milijonų!
Dabar mano gyvenimas pasikeitė. Kaip tu manai, tai – Šviesos kelias, ar kančių?
Aš tai galiu pavadinti kančių keliu, nes mane supainiojo tais pinigais, ir aš nežinau, ką su jais daryti. Anksčiau mano galva buvo užimta kabala, o dabar reikia galvoti apie pinigus, juk tai tokia didžiulė suma: kur juos investuoti, kad nenuvertėtų, ir kaip juos protingai panaudoti.
Išeina, kad tai kančių kelias. Juk vietoj to, kad ramiai judėčiau į priekį paprastu, tiesiu keliu, mane dabar nusiuntė aplink daryti didelę kilpą, ir, ar aš to noriu, ar ne, esu priverstas užsiiminėti materialiais dalykais, švaistydamas savo laiką ir užkimšdamas galvą šitomis mintimis. Aš negaliu iš to ištrūkti ir tai didžiulė problema – tai tikra kančia noro duoti, dvasinio tikslo atžvilgiu.
O noro mėgautis požiūriu tu turėtum sakyti, kad tai Šviesos kelias, kad gavai apdovanojimą už tokį teisingą darbą! Tu galvoji, kad tai palaiminimas, atsiųstas tau iš aukščiau.
Taigi, viskas priklauso nuo to, ant kokių svarstyklių visa tai sveri, – iš ko pasirinkai gauti malonumą.

Iš 2011 m. vasario mėn. 18 d. pamokos pagal straipsnį „Valios laisvė“.

Daugiau šia tema skaitykite:

Diena prasideda vakare

Kam laukti smūgių?

Veržtis pirmyn net nuo lengvo pliaukštelėjimo

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>