Gelbstint gyvenimą

Auklėjimas, vaikai, Krizė, globalizacija, Platinimas

Klausimas: Kokias vertybes visuomenė turi skiepyti žmogui?
Atsakymas: Tuščia kalbų, visuomenė žmogui privalo parodyti pavyzdžių. Visas auklėjimas yra paremtas pavyzdžiu.
Tarybų Sąjungoje buvo negailima gražių žodžių, tačiau gyvenimiški pavyzdžiai buvo nieko verti. Galų gale žmonės tik juokėsi iš kontrasto tarp šūkių ir tikrovės.
Žmogui reikia pavyzdžių, ir jų pateikti gali tiktai žiniasklaida: radijas, televizija, internetas, spauda. Visur žmogus turi girdėti, kad nieko nėra geriau už susivienijimą, bendradarbiavimą, interesų bendrumą. Tai gyvybiškai svarbu, ties tuo visi dirba, tuo paremti visi  ketinimai…
Tegul procesas dar nepaleistas, tegul tik pradėjome apie tai kalbėti, bet kalbame suderintai, choru, perspėdami, kaip apie rūkymą, kad neapykanta ir susipriešinimas – tai mirtis, juos būtina išnaikinti. Tada per kelerius metus neapykanta kaip rūkymas taps blogu tonu, gėdingu, visiškai nepriimtinu visuomenėje reiškiniu.
Svarbiausia – pradėti, užvesti globalaus auklėjimo procesą. Žmogus turi įsisąmoninti, kad gamtai iš mūsų reikia būtent susivienijimo. Tu iš žmonių nereikalauji neįmanomo, apskritai nieko nereikalauji – paprasčiausiai iš viršaus organizuoji atitinkamą aplinką, kuri tik apie tai ir kalba.
Tokiu atveju niekas negalės atvirai prieštarauti susivienijimui, kaip šiandien negali prieštarauti, sakykime, draudimui rūkyti transporte. Taip mes įvedame į visuomenę teisingus įstatymus.
Svarbu tik atkreipti dėmesį, kad to reikalauja gamta, tokia mūsų vystymosi tendencija. Mes ne šiaip kviečiame: „Vaikai,  gyvenkime draugiškai!“, bet gelbstime žmogaus gyvybę Žemėje.

Iš 2011 m. kovo 24 d. pamokos tema „Vieningo auklėjimo pricipai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Didelis karas dėl mažo žmogaus

Pavydėk Kūrėjui!

Vienijimosi alternatyva – pasaulinis karas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>