Vietoj reklamos – lavinantis kanalas

Krizė, globalizacija, Platinimas

Klausimas: Sakėte, kad žiniasklaida privalo keistis ir užuot buvusi reklamine priemone virsti  šviečiamąją. Ko žiniasklaida mokys ir kaip auklės?
Atsakymas: Auklėti žmogų reikia palaipsniui įvairiausiais straipsniais, žiniomis, ypatingu priėjimu. Kitaip tariant, turinys gali likti toks pat, bet svarbiausia kaip jį pateiksi, į ką viskas nukreipta. Bet kokia žinutė laikraštyje, klipas, sensacingas pranešimas, netgi skelbimai – viskas priimama ir spausdinama tik su sąlyga, kad tai veda mus išsitaisymo link.
Viskam yra vietos, tiktai svarbu, kaip tai panaudojame, ko norime pasiekti, kokių pokyčių žmoguje laukiame. Ir užuot mėgavęsi visais neigiamais įvykiais ir šaukę: žiūrėkite, kas vyksta mūsų mokyklose, policijoje, varginguose rajonuose, turėtume šitai išnaudoti taisymuisi ir pažiūrėti, kodėl taip atsitiko, kaip tam pasipriešinti, ką galima padaryti, kad rytoj to nebūtų.
Masinės informacijos priemonės privalo kurti žmonių visuomenę, todėl jos ir vadinamos „ryšių priemonėmis“, juk visas išsigelbėjimas − kad būtume susiję vieni su kitais. Žiniasklaida turi mus mobilizuoti, kad susijungtume ir kartu gesintume tuos gaisrus, gydytume visas tas žaizdas, atsiskleidžiančias tai šen tai ten mūsų visuomenėje.
Žiniasklaida privalo statyti, o ne ištraukti kažkokį menką atsitikimą ir iš jo išpūsti didelį burbulą, kad brangiau save parduotų. Reikalingas visai kitoks priėjimas ir kiti spaudos šeimininkai. Masinės informavimo priemonės turi būti labai išmintingų žmonių rankose, kurie supranta kūrinijos tikslą ir žino, kur link žmonijai judėti.
Jie turi būti didūs auklėtojai, kad galėtų išnaudoti viską, kas tik egzistuoja pasaulyje. Juk galime spausdinti informaciją apie viską, nieko negalima slėpti, bet visas reikalas tas, kaip tai paaiškinti dvasinio tikslo atžvilgiu: iš kur tai išeina ir į kur tai veda, kaip daugiau nedaryti tokių klaidų, kaip įvykiai viename regione veikia visą pasaulį, kodėl šitai įvyko būtent ten, o ne čia ir t.t.
Turi būti išaiškinantis paaiškinimas, o ne paprasčiausias aistrų kurstymas dėl kažkokio įvykio. Atvirkščiai, reikia siekti, kad žmonės dalyvautų, susijungtų, pajaustų globalų pasaulį ir visuotinę priklausomybę.
Apie tai kalbėjau Arosoje dar prieš penkerius metus. Žiniasklaida praneš tas pačias naujienas kaip ir šiandien, visas skirtumas − kokioje šviesoje jas pristatys, kaip prie jų prieis, kaip atskleis ir pateiks. Tai visų svarbiausia!
Tai labai subtilu. Tai gali užimti keletą eilučių, bet jos bus taip pasuktos, kad teisingai orientuos žmogų.

Iš 2011 m. vasario 24 d. pamokos pagal straipsnį  „Įvadas į Panim Meirot

Daugiau šia tema skaitykite:

Gelbstint gyvenimą

Didelis karas dėl mažo žmogaus

Pastūmėti pasaulį taisymosi link

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>