Gamtos neapgausi

Vyras ir moteris

Klausimas: Anksčiau moteris iš tėvo globos  patekdavo į vyro globą. Ji viską gaudavo per vyrą, ir tai atitinka dvasines šaknis. Dabar padėtis pasikeitė: moterys reikalauja ir gauna daug daugiau savarankiškumo.  Ar ši tendencija, kalbant apie kūrinijos tikslą, yra teigiama?
Atsakymas: Nemanau, kad kalba eina apie savarankiškumą. Juk moteriai nuo to netampa geriau ir komfortiškiau. Ji iš prigimties linkusi būti šalia vyro, jai natūralu jaustis priklausoma: „ jis mano, o aš jo“.
Gamta nesikeičia. Kaip besistengtume užtušuoti tiesą, pabėgti nuo jos mes negalime. Tą vidinį diskomfortą jaučia visos moterys, kaip to nemaskuotų šiuolaikinis pasaulis. Todėl moterys šiais laikais labai kenčia.
Klausimas: Tada gal verta grįžti prie senųjų principų, nepaisant to, kas priimta visuomenėje?
Atsakymas: Jeigu veiksime pavieniui, tai vargu ar padės. Juk mūsų gyvenimą jau užtvindė naujausių tendencijų potvynis. Tačiau nėra jokių abejonių, kad kiekviena moteris ilgisi namų židinio, vyro, vaikų. Pirmiausia jai reikia sudaryti tokias sąlygas – ir tada ji galės veikti, jausdamasi gerai ir užtikrintai.
Negalima eiti prieš gamtą. Nepaisant visų mūsų žaisliukų: mobiliųjų telefonų, „gadžetų“,  socialinių tinklų ir t.t., nepaisant to, kad moteris gali dirbti ir aprūpinti save viskuo, kas būtiniausia, visa tai nesuteikia jai dvasinės ramybės. Jos prigimtis liko ta pati.

Iš 2010 m. kovo 8 d. pokalbio apie moterį.

Daugiau šia tema skaitykite:

Ar moterys turi vadovauti pasauliui?

Moteriška jėga ir vyriškas silpnumas

Moteris

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>