Netikra lygybė

Moters dvasingumas, Vyras ir moteris

Klausimas: Ar vyrų ir moterų tarpusavio santykiams kenkia šiuolaikinė lyčių lygybė?
Atsakymas: „Lygybė“, kurią įgyvendiname vadovaudamiesi savo egoistiniu supratimu iš tikrųjų yra ne lygybė, o gamtos dėsnių iškraipymas.
Gamtoje vyriškasis ir moteriškasis pradai nėra identiški, atvirkščiai – jie skirtingi, priešingi, nutolę vienas nuo kito pagal įvairiausias vidines ir išorines charakterio ypatybes, veiklą, fiziologiją ir visa kita. Dėdami lygybės ženklą tarp jų, „sugniuždome“ prigimtį ir sukuriame milžinišką lūžį, kuris galiausiai niekam neatneš naudos.
Nereikia aiškinti, ką reiškia priešintis gamtos dėsniams. Tokiame aukštame lygyje bandome daryti, kas šauna į galvą, užuot mokęsi iš gamtos kiekvienai lyčiai priskirti jai tiksliai tinkančią formą. Dėl to sulauksime dar daug bėdų. Galiausiai niekas nesidžiaugs tokia „lygybe“.
Juk man gamtos skirta būti vyru, turinčiu tam tikras savybes ir atliekančiu tam tikrą funkciją. Turiu nišą, kurią privalau užimti. Tai mano ramybės, išsitaisymo, prisipildymo ir tobulumo vieta.
Todėl negalima pataikauti mane valdančiam egoizmui ir elgtis taip, kaip jis užsimanys, egoistinėms jėgoms įsakius. Be jokios abejonės, tai tikrai gadina reikalą. Tikėsimės, kad per sugedimą kažkokiu būdu išsitaisysime, tačiau šiame kelyje mūsų laukia daugybė bėdų.

Iš 2010 m. kovo 7 d. pamokos „Apie moterį“

Daugiau šia tema skaitykite:

Moterys ieško prasmės

Moters verta vieta

Moteriškoji tragedija!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>