Vaikams apie realybės suvokimą

Auklėjimas, vaikai

Pasaulinis kongresas „We!“, Naujasis Džersis, 2 pamoka

Klausimas: Savo trejų metukų sūnui papasakojau, kad mus supantis pasaulis yra žmogaus viduje. Jis paklausė manęs: „Ar tai yra mano kūno viduje? Nežinojau, ką atsakyti. Kaip vaikui paaiškinti?
Atsakymas: Mums draudžiama kalbėti apie tokius dalykus su mažais vaikais. Apie teisingą pasaulio suvokimą galima kalbėti su vaikais, sulaukusiais devynerių metų, ir teikti žinias po truputį, nes jų vidinis ir išorinis realybės suvokimas prieštarauja vienas kitam.
Tai gali vaikui sukelti vidinį konfliktą, juk jo smegenys dar nėra pakankamai išsivysčiusios, kad išlaikytų abi dalis priešingas ir kartu sujungtas. Apie visus kitus dalykus galima kalbėti ir su jaunesniais.
Pageidautina, kad tokiais klausimais būtų tariamasi su mumis. Turime daug medžiagos apie vaikų auklėjimą (tuo užsiima labai didelis skyrius), du kartus per savaitę skiriu laiko pokalbiams auklėjimo tema, juose yra atsakymų į tokius klausimus.

Iš 2011 m. balandžio 1 d. kongreso „We!“ 2-osios pamokos, Naujajasis Džersis

Daugiau šia tema skaitykite:

Teisinga informacija vaikui

Mokyti remiantis tiesa

Dvasinis vaiko vystymasis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>