Lygybė bendroje šeimoje

Viena siela

Visos sielos tarpusavyje sujungtos ir paskirstytos po skirtingus lygmenis: negyvąjį (N), augalinį (A), gyvūninį (G), žmogaus (Ž) ir dvasinį (D).
Dvasiniam lygmeniui priklauso išsitaisiusios sielos. Esantys žmogaus lygmenyje turi tašką širdyje. O visi kiti − ne.
Gali būti, kad tiems kitiems ir nereikalingas toks vystymasis. Kieno taškas širdyje pabus, tas pakils į viršų, bet tai bus ypatingi, išimtiniai atvejai. Bet apskritai sielose tokie drastiški pokyčiai nevyksta.
Reiškia, nereikia iš žmonijos reikalauti, kad ji visa perimtų išsivysčiusių visuomenių struktūrą.
Todėl mums sunku patikėti Baal Sulamu, rašančiu, kad visi žmonės jau tapo viena šeima ir kad žmonija pasiruošusi dvasiniam kilimui. Ir vis dėlto yra būtent taip.
Mažytė, 1mm² dydžio smegenų dalelytė valdo visą kūną. Lygiai taip maža dalis turi valdyti visą žmoniją ir sujungti ją su Kūrėju. Iš šios dalies visi gaus ištaisymą pasyvia forma, kuri atitinka jų sielų tipą.
Su tuo nieko nereikia daryti. Nelygink visų pagal demokratijos modelį. Lygūs jie bus vėliau, kai kiekvienas išsitaisys pagal savo egoistinį potencialą, pagal savo rešimo. Tada visi taps vienu „kūnu“, kuriame, beje, bus 90 % „kūno“, „kaulų“, „raumenų“, „sausgyslių“ ir t. t.
Kiek organizme yra svarbių organų? Kiek skirta smegenims? Ir kokia smegenų dalis atstovauja patį žmogų? Mažytis taškelis, „mikroprocesorius“ − ne daugiau.

Iš 2011 m. kovo 21 d. pamokos „Vieningo auklėjimo principai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Tobulumui svarbus kiekvienas

Tobulybė – tai lygybė

Dvasinė lygybė

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>