O kito pasaulio nerasite?

Egoizmo vystymasis, Krizė, globalizacija

Klausimas: Kodėl teigiame, kad egoistinis noras išsisėmė? Galbūt žmonėms paprasčiausiai trūkta lėšų, kad įsigytų trokštamų malonumų?
Atsakymas: Mes neteisingai suprantame, kas yra noras ir jo patenkinimas. Net jeigu turiu galimybę įsigyti tūkstančius nuostabių daiktų ir perku juos – iš tikrųjų, tai reiškia, kad mano noras lieka nepatenkintas.
Išleisti pinigai dar nerodo, kad man gera. Turtingas tas, kuris patenkintas savo dalia. Įsivaizduokite: aš nusipirkau ką nors ir man to pakanka, man yra gera.
Tai kodėl be paliovos toliau ieškau kažko naujo? Kam man reikalinga šita norų grandinė, užsideganti nuo degtukų, kuriuos nuolatos man parūpina žiniasklaida? Visa tai – mano nepasitenkinimo ženklas. Visa mano turtų gausa rodo, kad nieko neturiu, ir todėl esu priverstas vėl papildyti senkančias atsargas.
Kokia gi ta Europos ar Amerikos svajonė? Įsigyti vis daugiau prekių konkuruojant tarpusavyje vartotojų visuomenėje. Kodėl? Nes vidinis pripildymas dingsta – tai paaiškėjo dar prieš 60-70 metų.
Aš visą laiką ieškau kuo mėgautis ir niekada nepasiekiu tokios būsenos, kai galėčiau likti ir pasakyti: „Gana“. Štai kas yra tuštuma. Leidžiu vakarus įdomiose vietose, važinėju po pasaulį, keičiu draugus ir drauges… Atrodytų, turiu tiek daug galimybių! Tik iš tikrųjų tai ne galimybės, o mano tuštybės rezultatas. Šie malonumai neliks su manimi, jie tik dar kartą parodys, kad jais neužsipildau. Visuomenė atneša man visą pasaulį ant lėkštutės, o tai reiškia, kad visas pasaulis jau netenkina manęs.
Jeigu norui gerai, jis nejuda ir mėgaujasi nurimęs. O visas mūsų lakstymas – ne kas kita, o paieška, sukelta nepasitenkinimo.

Iš 2011 m. kovo 21 d. pamokos „Vieningo auklėjimo principai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Nenoriu nieko, tik Šviesos…

Internetas kaip valdymo struktūra

Kol kas dar nesugalvota ekskursija į Pragarą…

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>