Ypatingas spaudimas

Moters dvasingumas, Vyras ir moteris

Pasaulinis kongresas „Mes!“, Naujasis Džersis, 2-oji pamoka

Klausimas: Ar turi moterys spausti vyrus, kaip mama spaudžia vaiką, kad jie imtų vienytis?
Atsakymas: Su vyrais reikia elgtis kaip su vaikais − su meile! Bet jeigu jie nesijungia, tai, be abejonės, reikia juos paspausti. Pasakyta, kad „moterų-teisuolių dėka išėjome iš Egipto”. „Išėjimas iš Egipto“ reiškia perėjimą iš šio pasaulio į dvasinį, ir tai įvyksta tik padedant moterims.
Mokomės, kad MAN kėlimas kyla iš Malchut, visi norai yra joje. Tad viskas prasideda nuo moterų. Jeigu ne jų noras, nebūtų nei šeimos, nei kitos kartos.
Jėga, stumianti žmoniją, – tai norinčios gimdyti ir pratęsti gyvenimą moters jėga. O vyras prideda vykdančiąją jėgą, bet tik su sąlyga, kad yra jos poreikis – taip sutvarkyta gamta.
Vadinasi, svarbiausia, ko mums reikia, – tai moters poreikis. Kai pas Rabašą atėjo nauji mokiniai, jis nedelsdamas organizavo moterų grupę, kuriai priklausė mokinių žmonos. Jos rinkdavosi kartą per savaitę, skaitydavo straipsnį, aptarinėdavo. Jis labai rūpinosi tuo, kaip jos supranta tai, kas parašyta, kas su jomis vyksta.
Būtinai turi būti stipri moterų organizacija, sugebanti pareikalauti iš vyrų atlikti dvasiniame pasaulyje tai, ko joms reikia. Bet moterys turi veikti ne šaukdamos, bet reikalaudamos širdyje.  Tada vyrai šitai pajaus, o kol kas tai nelabai pavyksta.
Kitaip tariant, iš prigimties moterys nemoka ir nesugeba susijungti tarpusavyje, kiekviena moteris yra atskira. Bet, kad spaustų vyrus, – tik dėl šito – jos gali susivienyti, idant taptų vienu didžiuliu poreikiu. Šis poreikis mums yra būtinas.

Iš 2011 m. balandžio 1 d. 2-osios kongreso „Mes!“ pamokos

Daugiau šia tema skaitykite:

Mūsų jėga – mūsų silpnybėje

Moteriškas indėlis

Be moters nėra vystymosi

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>