Kiekvienas atsakingas

Dvasinis darbas, Grupė, Kabalos mokymasis

Klausimas: Ką reiškia grupinis pasirengimas pamokai, ar jis didesniu mastu pažadina supančią Šviesą?
Atsakymas: Grupinis pasirengimas pamokai reikalauja iš kiekvieno būti atsakingam už visą grupę.
Ką reiškia principas „jeigu ne aš sau, tada kas man? Jis reiškia, kad aš atsakingas už grupės pažadinimą ir tuo pačiu skatinu save ir visą pasaulį pateisinti.
Aš rūpinuosi tuo, kad bičiuliai nė akimirkai nepamirštų apie tikslą: kodėl mes čia? Kokią pakopą mes turime pasiekti? „Žmogaus“ (adam) pakopą, tolygią Kūrėjui. Tai turi būti mums absoliučiai svarbu – tada mes per pamoką nepamiršime pagrindinio dalyko, ir mūsų nė sekundei neaplankys pašalinės mintys.
Aš rūpinuosi tuo, kad taip būtų ir visiems bičiuliams. Rūpindamasis kitais, aš padedu kiekvienam laikytis šios krypties. Jeigu visa grupė sukurta tokiu būdu, tuomet mūsų laukia gana trumpas procesas keliaujant į sėkmę.
Vienam gali pavykti, tik jeigu jis išrinktasis, ypatinga siela. O mus išgelbės tik susivienijimas. Aš nematau tarp mūsų išrinktųjų. Kiekvienas tikisi, kad jam atvertas individualus kelias, tačiau tai, be jokių abejonių, yra ne taip. Ir ypatingai mūsų dienomis, kai išrinktieji nebūtini.
Priešingai, šiandien į išsitaisymo procesą turi įsilieti masės.

Iš 2011 m. kovo 1 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Jeigu nepavyko čia – nepavyks niekur

Kokie santykiai turi būti grupėje?

Pasakyk savo kainą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>