Noriu būti vaikas!

Auklėjimas, vaikai

Pasaulinis kongresas „We!“ Naujajame Džersyje, 6-oji pamoka

Klausimas: Kokie yra vaikų mokymo metodai kabalos moksle?
Atsakymas: Vaikams labai lengva paaiškinti bet kurį reiškinį. Mums tik atrodo, kad tai sunku, bet tai netiesa.
Parašyta, kad mokantis vaiką tarytum rašo ant balto, naujo, švaraus lapo. Mes gi turime rašyti ant savo prikeverzoto lapo. Mums būtina pirmiausia neutralizuoti savo mintis, norus, prietarus ir išankstines nuostatas, daug ką savyje ištrinti ir tik paskui pabandyti ką nors parašyti. O su vaikais lengva – tai rodo patirtis.
Aš mačiau tai stebėdamas sūnų. Kai pradėjau mokytis pas Rabašą, namuose kartodavau pamokoje skaitytą medžiagą. Mano septynmetis sūnus sėdėdavo šalia, aš perpasakodavau tekstą jam, kad geriau įsisavinčiau informaciją. Mačiau, kad jis suvokia ir prisimena geriau nei aš. Užduodavau jam klausimų, ir jis atsakydavo teisingai.
Tuomet supratau, kad kuo švaresnis žmogus, dar vaikas, tuo natūraliau jis suvokia kabalos mokslą. Juk iš tiesų tai yra gamtos mokslas, tai matome dirbdami su vaikais. Aš tiesiog pavydžiu, kaip natūraliai jie viską suvokia!
Daugelis dalykų įsispaudžia į juos paprasčiausiai kartojant, nepajutus, juk jų jutimo aparatas dar nėra išvystytas. Jausmas ateis vėliau, prasiveržus hormonams. Bet iki tol jie jau bus pripildyti įvairiausių dėsnių ir formulių. Todėl kai pradės veikti jų hormonai, kilti norai, jie žinos, kaip ir kokia forma juos surikiuoti.

Iš 2011 m. balandžio 2 d. 6-osios pamokos kongrese „We!“, Naujajame Džersyje

Daugiau šia tema skaitykite:

Vergų kartos pabaiga

Ateities žmogaus auklėjimas

Siela neturi amžiaus

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>