Gyvo vandens šaltinis

Dvasinis darbas, Grupė, Kongresai, įvykiai

Klausimas: Kodėl būtent didelių kongresų metu lengviau pakilti virš tarpusavio atsiskyrimo?
Atsakymas: 1. Per kongresus žmogus nėra savo grupėje, jis ištirpsta žmonių okeane – žmonių, su kuriais artimai nebendravo ir todėl neatskleidė savo blogio jų atžvilgiu.
2. Kongresų metu neužsiimame blogio savyje atskleidimu, mes žadiname gėrį. Bet šis gėris nepaiso atsiskleidusio blogio ir yra skirtas gauti jėgų ateičiai.
Todėl tiems žmonėms, kurie nedirba su savimi grupėje, nepabunda noras atvykti į kongresą, jie nemato čia galimybės eiti pirmyn: „Na ką ten daryti? Šokinėti? Dainuoti? Galima patogiu laiku tai pažiūrėti per televiziją arba internetą!“
Iš tiesų yra didelis skirtumas tarp virtualaus ir fizinio dalyvavimo kongrese, kai žmogus įdeda jėgų, moka pinigus ir labai stengiasi būtent norėdamas jame dalyvauti.
Prieš pajausdami aukštesnįjį pasaulį negalime nuvertinti materialaus kontakto svarbos. Todėl kongresas skirtas žmonėms, norintiems ten atvykti su jau anksčiau sukauptu blogio įsisąmoninimu, bei tiems, kurie nori jame gauti jėgų, kad susidorotų su blogio įsisąmoninimu ateityje.
Toroje daug pasakojama apie tai, kaip senovėje žmonės rinkdavosi prie šulinio, bendravo ir mezgė ryšius. Šitaip ir mes turime jaustis kongrese − kaip susirinkę prie gyvybės šaltinio dykumoje, iš kurio galima gauti Binos gyvybines jėgas (vanduo – davimo, Binos savybė).

Iš 2011 m. kovo 7 d. pamokos pagal knygą „Zohar“, Pratarmė

Daugiau šia tema skaitykite:

Kritinės masės efektas

Kongresas – pats galingiausias tobulėjimo greitintuvas

Mūsų pirmoji dvasinė pakopa

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>