Bendros rinkos kaina

Krizė, globalizacija

Klausimas: Susivienijusios Europos pavyzdys šiandien mums rodo, kad atvirumas ir integracija ne tokie jau ir efektyvūs. Greičiau priešingai. Ko gi trūksta?
Atsakymas: Trūksta tarpusavio davimo. Juk europiečiai sukūrė bendrą rinką, o kabalistinėje terminologijoje rinka (arba turgus) reiškia pačią niekingiausią vietą, kur yra tik perkama ir parduodama. Būtent tai Europoje ir yra bendra, vienija žmones.
Tokioje vienybėje nėra dalyvavimo, bendradarbiavimo, apie kurį kalbame. Tai tik menkas ir niekingas materialus sambūris. Galiausiai tarp europiečių atsiskleis tokia stipri neapykanta, kokios jie negalės iškęsti. Tai dar gresia dideliu sprogimu.
Europiečiai negali sutarti, jie paprasčiausiai bijo, kad kitaip gali būti dar blogiau. Europa planavo susivienyti prieš Ameriką – ar tai galima pavadinti vienybe? Turint omenyje imigraciją, ji šlubuoja abiem kojomis.
Tikrasis vienijimasis vyksta dėl rūpinimosi vienas kitu, žmogaus lygmenyje, kuriame visi esame susijungę į bendrą sistemą.

Iš 2011 m. kovo 15 d. pamokos „Globalizacija – gyvenimas integraliame (vieningame) pasaulyje“

Daugiau šia tema skaitykite:

Europa – bendri namai, bendra problema

Europos Sąjunga priblokšta krizės mastų

Pamąstymai krizės tema

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>