Vystymasis pagal eksponentę

Krizė, globalizacija

Klausimas: Kodėl žmonijos vystymasis laikui bėgant greitėja? Pavyzdžiui, 20 a. atsitiko tiek įvykių, kiek nebuvo per visą istoriją.
Atsakymas: Teisybė, 20 amžiuje pergyvenome daugiau permainų negu per visą istoriją. Tempai didėja pagal eksponentę, kuri tampa kone vertikali. Ir neabejotinai šitas procesas artimiausiais metais spartės.
Kartais mums atrodo, kad laikas keletui mėnesių sustojo, ir tada nesuvokiame, kas vyksta su pasauliu? Kitaip tariant, mūsų viduje jau slypi permainų pagrindas, esame pasiruošę greitam vystymuisi.
Ir jos neverčia ilgai laukti: vakar – finansinė krizė, šiandien – revoliucijos, kurios toli gražu dar nesibaigė. Be to, nežiūrint mūsų vidinio pasiruošimo, viskas vyksta netikėtai.
Tolesnis įvykių vystymasis vyks greičiau, bet su pertraukomis. Ir kiekvienas šuolis pasitiks mus nelauktai. Juk iš esmės dabartinis etapas jau yra artimas dvasiniam, o dvasiniame pasaulyje visada turime kreiptis į vystymąsi, grįstą duodančiaisiais norais: „Kad ir kas nutiktų – viskas į gerą. Prieš mane kilimas į naują pakopą, kuriai save ruošiu kiek leidžia jėgos, susijungdamas su artimaisiais, su grupe“.

Iš 2011 m. kovo 9 d. pamokos pagal temą „Laikas“

Daugiau šia tema skaitykite:

Įsilieti į permainų procesą

Pasaulio stipriųjų bejėgiškumas

To dar nebuvo

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>