Nelinkėk kitam pikto

Auklėjimas, vaikai, Krizė, globalizacija

Klausimas: Iš mokymo patirties žinau, kad žmonės nesupranta, apie kokią vienybę mes kalbame. Kaip jiems nors apytiksliai tai paaiškinti?
Atsakymas: Vienybė nereiškia gyventi viename kambaryje arba būti pažįstamam su kiekvienu. Praktiškai kalbant, turiu išsitaisyti taip, kad nenorėčiau niekam kenkti. Tai pirmas žingsnis.
Mus jungia ne žiniasklaida, ne SMS žinutės ir net ne Pasaulinis tinklas. Visa tai – pasireiškimas sistemos, kurioje mes egzistuojame, priemonės, leidžiančios pajausti, kiek esame sujungti. Internetas nesuvienys žmonių, tik parodys, kad esame sujungti, ir, beje, neigiama forma. Juk aš naudoju šį kli tik sau ir, gali būti, kenkdamas artimui.
Taigi, pirmas ištaisymas – nustoti linkėję blogo savo artimui. Pradedu jausti, kad esame surišti tarpusavyje kaip vienas kito dalys – tiesiog įterpti vienas į kitą. Privalau atskleisti šią sistemą pats, nes Gamta ją atskleis man labai nemaloniu būdu. Ji smogia man vienoje vietoje, o aš jaučiu problemą kitoje, tarsi niekaip nebūčiau su ja susijęs.
O juk tai mano dalis, todėl privalėčiau jausti, kad smūgis teko man. Jeigu dar nejauti to, ką jaučia kiti, vadinasi, dar nesi viename organizme, vieningoje sistemoje kartu su jais. Tau vis dar reikia taisytis: arba norėsi tai pripažinti pats, arba Gamta privers tai padaryti.
Kol kas matome, kaip visus džiugina svetimas sielvartas. Kiekvienas patenkintas, kai kažkam blogai. Tokia mūsų prigimtis. Nūnai ji atsiskleidžia, o mes privalome atitinkamai ją ištaisyti.
Kokiomis priemonėmis? Pasitelkdami aplinkinių nuomones, sako kabalistai. Turime dirbtinai susikurti tokią aplinką, kuri įpareigos mąstyti kitaip ir auklės mus.

Iš 2011 m. kovo 16 d. pamokos tema „Vieningo auklėjimo principai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Sieloms nėra atstumų

Nelaukiant kritinės ribos

Išmokti gyventi po saule

1 komentaras

Vienas atsiliepimas

  1. Kestutis  •  4 birželio, 2011 @06:53

    Laukiu bendraminčių skambučių telefonu arba el. paštu. Labai noriu su JUMIS draugauti. Pasikalbėsime apie tai kas MUMS svarbu.
    8-676-07628
    kestutis.balciunas@gmail.com

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>