Permainų metas

Krizė, globalizacija, Krizės sprendimas

Dabar rimtų ekonominių procesų metas. Prasideda nauja krizės banga ir tai iš pasaulinio elito reikalauja priimti sprendimus, kuriems jie nepasiruošę. Nes visiems teks pereiti prie riboto vartojimo.
Vartotojiškai visuomenei atėjo galas! Nėra Žemėje resursų beatodairiškam vystymuisi. Auksinis milijardas negali pasiūlyti savo gyvenimo lygmens ir savo idealų kitiems šešiems milijardams. Tuo jis savo atžvilgiu pažadina neapykantos ugnį ir norą jį apiplėšti.
Energijos resursų tolimesniam vartojimo didinimui gamtoje nėra, o atominės energijos palaipsniui teks atsisakyti. Mums nori nenori reikia nusiteikti „protingo“ (tiek, kiek būtina) vartojimo visuomenei. Būtina – reiškia „pakankamo egzistavimui“ dabartinėmis sąlygomis.
Dabartinis politinis bei politinis-ekonominis elitas teisino savo valdžios legitimumą, žadėdamas žmonėms vis aukštesnį vartojimo lygį. Būtent dėl šios priežasties ji negali pakeisti krypties iš „didinti vartojimą“ į „protingą vartojimą“.
Bet koks garsiai išsakytas sprendimas būtinai sukels aštrų konfliktą visuomenėje, o svarbiausia – nepasitikėjimą elitu, nes bet kokiu atveju visuomenė supras, kad pajamų augimo nebebus, kad mūsų laukia labai sunkūs laikai, beje, ilgam… Ir visuomeninė įtampa, kurios rezultatų nenuspėsi…
Reikalingas naujos vystymosi ideologijos atsiradimas, bet jau ne vartojimo kryptimi. Remiantis nauja ideologija, reikia auginti naująjį politinį elitą, kuriuo bus galima keisti sistemą.
Tačiau buvęs elitas nepasitrauks, jis priešinsis. Todėl reikia plačiai aiškinti mums atsiskleidžiančius ribotų gamtos organinių resursų bei integralios visuomenės objektyvius dėsnius. Tai padės gauti platų visuomenės palaikymą bei susidarys kritinė suinteresuotų žmonių masė.
Reikia išvystyti plačią visuomeninę diskusiją dėl objektyvios būtinybės egoistinį, vartotojišką visuomenės vystymą keisti globaliu ir integraliu vystymusi, išlaikant pusiausvyrą su gamta, t. y. imant iš jos tik tiek, kiek būtina normaliam kiekvieno žmogaus gyvenimui.
Nuo visuomeninio svarstymo intensyvumo priklauso, kaip greitai atsiras didelė žmonių grupė, kurie tardamiesi palaipsniui išsiaiškintų, kaip suformuoti visuomenę pagal naujus principus. O tai duos naujų valstybės, įmonių valdymo metodų supratimą, kaip suvienyti ideologinę ir valdymo schemas – išnagrinėti perėjimo prie naujojo valdymo bei paties valdymo koncepcijas.
Pastaba: Kaip patį „paprasčiausią“ vartojimo apribojimo pavyzdį galima pateikti reklamos − „prekybos variklio“ − pavyzdį. Reikia palaipsniui uždrausti reklamą, verčiančią žmones pirkti didžiulį kiekį visiškai jiems nereikalingų prekių – išskyrus tas, kurios visuomenės nustatytos kaip būtinos.

Daugiau šia tema skaitykite:

Susieti vienu tinklu

Įsilieti į permainų procesą

Norus reikia ne eksploatuoti, o taisyti

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>