Be infarktų

Krizė, globalizacija, Laidavimas

Klausimas: Mes sukurti gėriui, malonumui. Tuomet kodėl turime įsijausti į kitų skausmą? Juk dėl viso pasaulio kančių mus gali ištikti širdies priepuolis.
Atsakymas: Argi motina nenori pajausi savo vaiko skausmo, suprasti, kas jam negerai? Jausti tai, ko jam trūksta, ją skatina meilė.
O bet koks stygius – tai jau skausmas. Man gali skaudėti dėl to, kad nebeturiu gyvybės, arba paprasčiausiai todėl, kad norisi ko nors saldaus. Bet kokiu atveju mylintis nori pajusti, ko trūksta mylimajam, kad duodamas jam ir pats pajaustų malonumą.
Žinoma, čia nekalbama apie katastrofas, įsijautę į jas iš tikrųjų gausime širdies smūgį. Įsivaizduok: žuvo tūkstančiai tavo vaikų, šimtai tūkstančių skursta. Tai ištverti nerealu. Todėl šis jausmas mums atveriamas palaipsniui.
Iš tikrųjų, nors šito dar negalima paaiškinti, jei tik gebėtum parodyti tikrąją meilę, pamatytum, kad jiems puikiai sekasi. Atskleidęs meilę, tikrovės suvokimą pakeistum pagal savo naujus, dvasinius norus.

Iš 2011 m. kovo 18 d. pamokos tema „Vieningo ugdymo principai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Nelinkėk kitam pikto

Dvidešimties milijardų vienybė

Laiminga 7 milijardų mažylių mama

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>