Atsakingi už pasaulį

Kongresai, įvykiai, Krizė, globalizacija

Klausimas: Ko turime tikėtis iš artėjančio kongreso? Kokį ketinimą turime kurti?
Atsakymas: Susijungdami artėjame prie labai stiprių ketinimų ir tikimės, kad kongresų virtinė padės visiems visą mėnesį be paliovos išlaikyti ketinimą ir jo nepalikti. Darbas, šeima, vaikai, asmeninės problemos – nepaisydamas visko, pasąmonės kampelyje palieku vietą tam, kas svarbiausia, ir nuolatos rūpinuosi mūsų vienybe, tuo, kaip tobulėjame nuo kongreso iki kongreso, diena iš dienos savo ketinimais, vidiniu sutelktume, kol ten, viduje, neatskleisime Kūrėjo.
Jau ilgą laiką tai studijuojame teoriškai. Tad imkime ir iš tikrųjų panorėkime, kad Jis atsiskleistų. Tūkstantį kartų apie tai girdėjome – tad pasistenkime.
Negalima nusivilti: „Ir vėl? Kelintą kartą?“ Esame ant proveržio slenksčio. Pasaulis irgi to reikalauja. Juk jis neturi nė menkiausio šanso rasti kokį sprendimą. Matome internete, kokie siūlomi „sprendimai“ krizei spręsti, kaip stengiamasi ją nuslėpti, užtušuoti, nes nėra matoma išeitis.
Patogia, suprantama, artima forma turime paaiškinti pasauliui, kad sprendimas yra ir kuo greičiau imsime jį realizuoti, tuo mažiau kentėsime.
Todėl mūsų ketinimas kongrese – įsijungti į grupę, kuri neša pasauliui krizės sprendimą. Nėra nieko svarbiau, ką galėtume paruošti, ką galėtume tarpusavyje atlikti dėl pasaulio.
Dabar esame labai svarbiame taške: prieš mus guli ligonis, jo liga beveik mirtina, o mes galime sukurti vaistus ir jį išgydyti. Tada jis ne tik išgis, bet ir pakils į Kūrėjo pakopą, į naują, amžiną išmatavimą.
Todėl mūsų pastangoms ir statusui – kilimui, kurį pradedame šiomis dienomis, reikia suteikti didžiausią svarbą. Turime suprasti, kokią užduotį vykdome. Kas mes tokie, kad gautume tokią svarbią misiją – praktiškai dalyvauti taisant ne tik pasaulį, bet ir visą tikrovę?
Šiek tiek daugiau išdidumo, kad dėl jo pajaustume atsakomybę.

Iš 2011 m. gegužės 16 d. pamokos pagal Baal Sulamo straipsnį „Taika pasaulyje“

Daugiau šia tema skaitykite:

Pasitinkant Maskvos kongresą

Ruošiantis būsimam susitikimui

Mano „taško širdyje“ draugai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>