Katės-pelės žaidimas su egoizmu

Dvasinis darbas, Krizė, globalizacija

Klausimas: Kabala išmokė mane visus smūgius priimti su šypsena. Ar tai teisinga?
Atsakymas: Kabalos mokslas duoda žmogui jėgų po visų smūgių suvokti, kad jie turi priežastį. Ir ne taip svarbu, verki tu nuo smūgių ar šypsaisi – svarbiausia, ar tu juos panaudoji naudingai – kad žengtum žingsnį į priekį. Smūgį reikia priimti kaip jėgą, kuri tave įpareigoja judėti pirmyn.
Tačiau reiktų stengtis suspėti pajudėti dar iki to, kol gausi smūgį. Kaip multiplikaciniuose filmuose apie peliuką Mikį, kuriuose didelis katinas vaikosi mažą peliuką.
Peliukas visą laiką bėga nuo katino, kuris, rodos, tuoj tuoj jį pagaus, bet peliukas kaskart pabėga. Štai kaip turime bėgti į tikslą, o problemos visą laiką vysis mus iš paskos. Tačiau stenkis pabėgti nuo jų!
Suprask, kad būtent dėl to mes bėgame  teisinga kryptimi ir taip greitai.  Reikia pasistengti būti tuo protinguoju peliuku.

Iš 2011 m. gegužės mėn. 21 d. 1-osios pamokos kongrese „NOI!“, Romoje.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip zuikis paskui morką

Kaip veikti savo likimą?

Viliojanti ateities šviesa

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>