„Kas“ sukūrė „Tai“?

Dvasinis darbas

Klausimas: Kaip žmogus gali atskleisti savo paskirtį?
Atsakymas: Tai įvyksta po to, kai kyla klausimas apie gyvenimo prasmę: „Kam aš gyvenu?“ Kiekvieną kartą šis klausimas kyla vis aukščiau, pakildamas virš visų širdies klausimų.
Mano širdyje yra daug klausimų / norų, kuriuos turiu išsiaiškinti, tvarkingai surikiuoti ir pasirinkti patį aukščiausią – taip, kad jis nepasimestų. Turiu eiti, vedamas būtent šio klausimo, kad visi kiti tik palaikytų mano siekį atsakyti į svarbiausią klausimą.
Ieškodamas atsakymo į esminį klausimą, kiekvienas sau pasirenka tikslą. Tai gali būti pinigai, garbė, valdžia, žinios. Vienas nori tapti mokslininku, kitas – valdžios atstovu, trečias paprasčiausiai svajoja apie sėkmę ir gyvenimo malonumus. Bet yra tokių žmonių, kuriuos domina gyvenimo prasmė.
Kad išsiaiškintume gyvenimo prasmę, turime būtinai susisieti su šaknimi, iš kurios tas gyvenimas ateina! Pasirodo, kad šios paieškos aukščiau įprasto žemės gyvenimo yra ne visuomenėje, o virš jos, iš kur nusileidžia šis gyvenimas. Žmonių visuomenėje neįmanoma rasti atsakymo į šį klausimą.
Kadaise naiviai maniau, kad atsakymą galima rasti moksle, kad jis gali padėti suprasti, kaip atsirado gyvybė, kaip įmanoma iš negyvo dirbtiniu būdu sukurti augmeninį, gyvūninį ar žmogiškajį pradą, tokiu būdu atskleidžiant gyvenimo paslaptį: iš kur atsiranda gyvybė ir dėl ko ji egzistuoja?
Galų gale supratau, kad mūsų mokslas į tokius klausimus neatsako, tad iškart nustojau domėtis šiuo užsiėmimu kaip nesvarbiu.
Žmogus privalo pasistengti iškelti sau svarbiausią klausimą, nusistatyti patį aukščiausią reikalavimą ir su juo eiti. Tada jis palaipsniui atskleis, kaip jį traukia vis aukštesni klausimai. Pagaliau prieis prie klausimo: „O kas jis toks – tas Kūrėjas, sukūręs mane? Iš kur aš atsiradau, kas aš, kam?“
Tai klausimas, kylantis iš Binos, davimo, pakopos, kuri klausia iš Malchut vidaus. „Zohar“ tai aiškina straipsnyje pavadinimu „Kas (Mi) sukūrė Tai (Ele)“. „Mi“ – tai Bina, „Ele“ – Malchut. Būtent tokį klausimą ir turi žmogus kelti: „Kas tai sukūrė?“ – t. y., kas sukūrė mane?
Kai suvoks, kas yra „Kas“ (Mi), žmogus pažins pats save – tai „Ele“. Juk „Ele“ išryškėja tik drauge su „Mi“.
Tada jis pasieka vardą „Elokim“ (Kūrėjo vardas, susidedantis iš „Ele“ ir „iM“), kuris į jį apsivelka, kaip pasakyta: „Lai būna ant tavęs Kūrėjo vardas“. Taip jis pasieka viską.

Iš 2011 m. gegužės 31 d. pamokos pagal Rabašo laišką

Daugiau šia tema skaitykite:

Ką žmogui duoda kabala?

Ką vadinsime žmogumi?

Kas gi ten slepiasi manyje?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>