Vienybės jėgos infuzija

Krizė, globalizacija

Klausimas: Kaip šiais laikais, kai gilėja pasaulinė krizė ir vis dažnesnės stichinės nelaimės bei karai, reiktų elgtis su žmonėmis, patyrusiais sunkumų? Juk aš jaučiu skausmą, matydamas tokias kančias ir neturėdamas galimybės padėti.
Atsakymas: Krizė plinta ne viena kryptimi. Tai ne šiaip sau žemės drebėjimai ir cunamiai Japonijoje, potvynis ir uraganas Amerikoje, gaisrai Rusijoje ar perversmai Artimuosiuose Rytuose.
Visa tai – reiškiniai, būdingi tam tikrai vietovei. Todėl, išgirdęs apie juos, aš tik šiek tiek susijaudinu, nes tai nėra labai artima mano širdžiai. Mano egoistinė prigimtis neleidžia giliau įsijausti.  Jei aš bijočiau, kad šis cunamis pasieks mane – jausčiausi visiškai kitaip.
Tačiau ši krizė – daugialypė. Kol kas ji reiškiasi pavienėmis katastrofomis, bet iš esmės ruošiama dirva tam, kad visas pasaulis būtų supurtytas iš pagrindų. Būtent šito bijo žmonės, suvokiantys dabartinę situaciją.
Tai bus pasaulinė ekonomikos krizė. Mūsų visuotinės tarpusavio priklausomybės sąlygomis nutrūkus ekonominiams ryšiams, iškils milžiniška problema. Tai iš karto smogs visiems, ir  žmonės eis iš proto, nežinodami, ką daryti. Tikėkimės, kad mums pavyks pasauliui laiku padaryti teigiamą poveikį ir išvengti tokios įvykių raidos.
Ir nereikia galvoti, jog norint padaryti pasauliui poveikį, būtina pasitelkti masinės informacijos priemones ir patraukti į savo pusę pasaulio valdovus – mes veikiame per vidinius ryšius. Esame susiję visuotine, globalia ir integralia jėga, veikiančia pasaulio viduje. Jei esame kartu – veikiame pagal gamtos dėsnius. Mes suteikiame šiai sistemai vienybės, meilės jėgą – mes, ta žmonijos dalis, kuri siekia tinkamo ryšio tarp žmonių.

Iš 2011 m. gegužės 21 d. pirmosios kongreso „NOI!“ pamokos Romoje

Daugiau šia tema skaitykite:

Kodėl tai leidome?

Gamtos smūgio amortizatorius

Peizažas pro greitojo traukinio langą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>