Trys žmonijos dalys

Dvasinis darbas

Šviesa pagimdė norą ir jį valdo. Nėra tokio judėjimo nore, kuris nebūtų atėjęs iš Šviesos. Ir kaipgi tada įmanoma kokia nors asmeninė iniciatyva, vadinamasis „pabudimas iš apačios“ (hitaruta de letata), kurio reikalaujama iš žmogaus?
Ir vis dėlto, toks pabudimas įmanomas, nes Šviesa siekia, kad noras pažintų save, atliktų sąmoningus veiksmus, kad pasijaustų esąs savarankiškas ir neva nepriklausantis nuo Šviesos. Likęs be Šviesos, savo valdžioje, noras gali nuspręsti, ko norįs, ir pareikalauti iš Šviesos pokyčių.
Reikalavimas gali būti egoistinis, kai noras vedinas savo pirminės prigimties trokšta prisipildyti. Tačiau gali būti, kad padedamas Šviesos noras pasiekia tokią būseną, kai troškta tikrų pasikeitimų ir prašo pripildymo ne dėl savęs, o dėl Šviesos, dėl Kūrėjo, dėl artimo.
Žmonės, norintys pasiekti tokį prašymą ir prašantys gerovės artimui, vadinami „Israel“ (jašar el – „tiesiai pas Kūrėją“). O visi likę, norintys tiesiog prisipildyti, be jokio santykio su Šviesa, vadinami „pasauliečiais “. Jeigu žmogus tikisi, kad Šviesa padės jam užsipildyti, tada jis vadinamas „religingu“. Į tokias tris dalis skirstoma visa žmonija.

Iš 2011 m. gegužės 3 d. pamokos pagal straipsnį iš knygos „Šamati“

Daugiau šia tema skaitykite:

Nepriklausoma analizė

Vienas žmogus gali sukelti pasaulio pakilimą arba kritimą

Pabudai? Pažadink ir kitus

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>